Sportnaptár 2012: az év eseményei egy helyen, a Nemzeti Sport keddi számában!

Vágólapra másolva!
2012.01.02. 23:54
Címkék
Új év, új sportnaptár. A hagyományoknak megfelelően a Nemzeti Sport szerkesztősége ismét összeszedte az előttünk álló év fontos sporteseményeit, amelyet a kedden megjelenő újságban találnak meg olvasóink – egy nyolcoldalas melléklet formájában. Jó böngészést!

 

OLIMPIA (július 27.–augusztus 12.)

Július 27-én kigyúlnak a fények és fellobban a láng: Londonban a hagyományokat ápolva felejthetetlen megnyitóra készülnek az olimpia nyitányaként. Anglia fővárosa nekünk is szép lehet, Pekingnél szebb. A magyar küldöttség az augusztus 12-ig tartó játékokról várhatóan több arannyal tér majd haza, mint a 2008-ban szerzett három. A legutóbbi magyar győztesek, Vajda Attila, Kovács Katalin, Janics Natasa és a vízilabda-válogatott tagjai mellett világbajnokainknak, Berki Krisztiánnak vagy Marosi Ádámnak is merész álmai lehetnek.

KÉZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG (január 15–29.)

A Vajdaságban hazai környezetet teremthetnek a magyar szurkolók Iváncsik Gergőnek és társainak az Európa-bajnokság csoportmeccsein. A franciák, a spanyolok és az oroszok ellen sokat segíthet a varázslatos légkör.

LABDARÚGÓ EURÓPA-BAJNOKSÁG (június 8.–július 1.)

A világ az elmúlt években a spanyoloké lett. A vb-döntő győztes gólját szerző Andrés Iniesta csapattársaival ezúttal Európa-bajnoki címe megvédéséért küzd Lengyelországban és Ukrajnában a nyár első felében.

LABDARÚGÓ VB-SELEJTEZŐK (szeptember 7.–)

Négy nappal a vb-selejtező andorrai nyitánya után a szezon leginkább várt meccse következik. Szeptember 11-én újra összecsap Koman Vladimir és Wesley Sneijder, hiszen a magyarok a vb-ezüstérmes hollandokat fogadják

RÖVID PÁLYÁS ÚSZÓ-VB (december 12–16.)

Az olimpia után is van élet, a show folytatódik. A 200 méteres mellúszás kétszeres világbajnoka, Gyurta Dániel a londoni játékok után az isztambuli rövid pályás vb-n mutathatja meg egyedülálló hajráját

KERESSE A TELJES SPORTNAPTÁRAT A NEMZETI SPORT KEDDI SZÁMÁBAN!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik