Paralimpia: Tóth Tamás ezüst-, Sors bronzérmes 100 gyorson

Vágólapra másolva!
2012.09.07. 18:43
Címkék
Tóth Tamás és Sors Tamás újabb éremmel gyarapította kollekcióját a londoni paralimpián. A 100 méteres gyorsúszás döntőjében (S9-es kategória) Tóth a második (56.46), Sors pedig a harmadik helyen (56.69) ért célba, az aranyat az ausztrál Matthew Cowdrey szerezte meg (neki ez volt az ötödik elsősége Londonban).  

Tóth korábban 50 gyorson szerzett ezüstérmet, míg Sors a 100 pillangón arany-, 400 gyorson pedig ezüstérmes volt. A 100 gyors döntőjébe előbbi a negyedik, utóbbi a hetedik idővel került be, de mindketten „fel tudtak úszni" a dobogóra. A szám harmadik magyar indulója, Meilinger Csaba nem jutott tovább az előfutamokból.

„Szerettem volna érmet nyerni, úgyhogy természetesen nagyon örülök, hogy már két ezüstöt szereztem – nyilatkozta Tóth Tamás. – Ma úsztam a legjobban itt Londonban, megérte ilyen keményen készülni a parailmpiára.”

Sors Tamás nem bánta, hogy épp magyar vetélytársa előzte meg a hajrában:

„Hihetetlenül boldog vagyok, hogy érmesek lettünk! A tegnapi 200 vegyes után, amelynek az előfutamában kizártak, nagyon motivált voltam, mindenképpen meg akartam szerezni az ott elveszített bronzot. A benyúlás nem igazán sikerült, de mivel Tomi előzött meg, így nem bánom.”

Nem sokkal ezután női párbajtőrcsapatunk is érmet szerzett, a döntőben Kínától szenvedett vereséget.

A 33 fős magyar küldöttség már 14 éremnél (2 arany, 6 ezüst, 6 bronz) tart a brit fővárosban, és tovább javította eredményét a 2008-as pekingi – egy aranyból és öt bronzból álló – terméshez képest.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik