Paralimpia: Tóth Tamás döntős, Sorsot kizárták 200 vegyesen

Vágólapra másolva!
2012.09.06. 11:13
Az 50 méteres gyorsúszás ezüstérmese, Tóth Tamás csütörtök reggel hetedikként bejutott a 200 méteres vegyes úszás döntőjébe.

„Nagyon fáradt voltam – mondta a Nemzeti Sportnak az előző nap este érmet nyerő versenyző, aki ezúttal 2:23.83-at úszott. – Tegnap egész nap stresszeltem, estére viszont felpörögtem, de ezután csak éjjel kettőkor tudtam elaludni. A hibák mára viszont elmosódtak, úgyhogy egyre szebb az ötven gyors ezüstje."

NINCS ÓVÁS

„A felvételek megtekintése után úgy döntöttünk, nem nyújtunk be óvást, mert nincs esély annak megváltoztatására – tájékoztatta az MPB hivatalos honlapját Sós Csaba szövetségi kapitány. – Jogos döntés született, amit el kell fogadnunk."

A 200 vegyes előfutamában jobb időt ért el Sors Tamás, de a 2:22.59-el célba érő versenyzőt kizárták.

„Nem tudom, mi az oka, visszanézzük – mondta a kétszeres paralimpiai bajnokunk. – Talán a mell-gyors fordulót találták hibásnak, mert egy kézzel érintettem a falat, de nálunk ez szabályos."

A szám harmadik magyar indulója, Meilinger Csaba nem jutott be a döntőbe.

Vereczkei Zsolt az első előfutamban a négyes pályán úszva két testhosszal győzött 50 méteres hátúszásban, és végül a három futam alapján a harmadik idővel bejutott az esti döntőbe.

„Fantasztikusan jól ment – mondta a kétszeres paralimpiai bajnok bajai versenyező. – Jól sikerült a rajt, végül körülbelül olyan időt sikerült elérnem, mint Pekingben. Remélem, meglesz az az érem, hiszen tőlem egy másodpercre van az utánam következő döntős."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik