Paralimpia: Szabó Nikolett bronzérmes cselgáncsban

MTI/NSO MTI/NSOMTI/NSO MTI/NSO
Vágólapra másolva!
2012.09.01. 20:02
null
Szabó Nikolett szerezte meg a magyar küldöttség második érmét (Fotó: <a href="http://mob.hu" target="_blank">www.mob.hu</a>)
Címkék
A 70 kg-os Szabó Nikolett bronzérmet nyert szombaton a londoni paralimpia cselgáncstornáján.

A 33 éves, kétszeres világ- és Európa-bajnok versenyző a harmadik helyért kiírt mérkőzésen ipponnal verte a mexikói Lenia Ruvalcabát.

„A fehérorosz stílusa feküdt nekem, aztán az orosz nagyon kellemetlen ellenfél volt, ugyanarra az oldalra dolgozott mint én. A bronzmeccsen a mexikói ellen végig irányítani tudtam, és nagyon örülök, hogy éremmel zártam – nyilatkozta a 2008-ban Pekingben ötödikként végzett, látássérült dzsúdós, aki a 33 fős magyar küldöttség második dobogós helyét szerezte meg, miután csütörtökön Sors Tamás aranyat nyert a 100 méteres pillangóúszásban.

A 2008-ban Pekingben ötödikként végzett, látássérült dzsúdós a magyar küldöttség második érmét szerezte meg: csütörtökön Sors Tamás aranyat nyert a 100 méteres pillangóúszásban.

Az ExCeL központ szomszédos csarnokában közben az asztaliteniszező Pálos Péter (11-es kategória) elődöntőzött, és 0:1-ről fordítva 3:1-re legyőzte a francia Pascal Pereira-Lealt, ezzel bejutott a hétfő délelőtti fináléba, ahol a dél-koreai Szon Bjeong Dzsun lesz az ellenfele.

A csíkszeredai kerékpározó, Novák Károly Eduárd a C4-es kategóriában, a 4 kilométeres pályaversenyben bizonyult a legjobbnak, ráadásul a selejtezőben a világrekordot is megdöntötte. Novák Románia első érmét, egyben természetesen első aranyérmét szerezte meg a játékokon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik