Paralimpia: Dani és Juhász a csoportkör után, Mató a 16 között búcsúzott

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2012.09.05. 14:56
Címkék
A vívócsarnokban ma öt magyar párbajtőröző szerepelt a londoni paralimpián, és közülük már csak egy van versenyben. Dani Gyöngyi és Juhász Tamás nem jutott tovább a csoportkörből, Mató Gyula viszont igen, de a nyolcaddöntőben ő is kikapott.

A kedden tőrben ezüstérmes Dani Gyöngyi (a B, azaz felállni képtelenek kategóriájában) egy győzelemmel és négy vereséggel nem jutott tovább a csoportkörből, mint ahogy a 2/2-es mérleggel záró Juhász Tamás sem (az A kategóriában, azaz felállni képesek között).

Utóbbiaknál Mató Gyula 2/2-vel fejezte be a csoportküzdelmeket, majd a nyolcaddöntőben 15:9-re kikapott a francia Romain Noble-tól, és kiesett.

Erőemelésben a kétfős csapatunkból a Pekingben hetedik Sas Sándor (100 kg) három rontott gyakorlattal helyezetlenül zárt, a 2004-ben bronzérmes Szávai Csaba (+100) – aki 54 évével a magyar küldöttség korelnöke – pedig az esti programban szerepel.

Amint arról korábban már beszámoltunk: a kerekesszékes vívó Krajnyák Zsuzsa bejutott a párbajtőrözők egyéni küzdelmében az elődöntőbe, viszont Juhász Veronika a negyeddöntőben vereséget szenvedett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik