Olimpia: Lőrincz Tamás simán legyőzte Eb-címvédő ellenfelét

Vágólapra másolva!
2012.08.07. 14:30
Címkék
A londoni olimpián a kötöttfogású birkózók 66 kg-os súlycsoportjában Lőrincz Tamás két menetben legyőzte az Európa-bajnoki címvédő német Frank Stäblert a nyolcaddöntőben.

Két Európa-bajnok csapott össze az első fordulóban, Lőrincz 2006-ban, Stäbler az idén bizonyult a legjobbnak a kontinenstornán.

Kettejük közül Tamás kezdett sokkal jobban, két és fél évvel fiatalabb német ellenfelét fél perc után válldobással földre vitte, majd nem sokkal később újabb akciót mutatott be. Lelkesedése ezután is megmaradt, de ebből rosszul jött ki, Stäbler azonban csak egy pontot kapott akciójáért, és az első menet 4:1-gyel Lőrinczé lett.

A második menetből 42 másodperc telt el, amikor Tamás letolta a szőnyegről Stäblert, a vezetést megszerzése után pedig a német mögé került. Lőrincz ezt a menetet is simán megnyerte, 2:0-ra, így készülhet a negyeddöntőre, amelyben – a hivatalos program szerint 14.54-től – az amerikai Justin Dashaun Lester lesz az ellenfele, aki a japán Fudzsimura Cutomut győzte le első mérkőzésén.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik