Olimpia: Lőrincz döntő menetben nyert, már elődöntős

Vágólapra másolva!
2012.08.07. 15:01
null
Lőrincz Tamás eddig nagyszerűen menetel Londonban (Fotó: MTI)
A londoni olimpián a kötöttfogású birkózók 66 kg-os súlycsoportjában Lőrincz Tamás három menetben legyőzte az amerikai Justin Dashaun Lestert a negyeddöntőben, így már biztos, hogy éremért küzdhet.

Lőrincz még sosem győzte le a kétszeres vb-bronzérmes amerikait, aki egyik erősségével, a kitolással szerezte meg a mérkőzés első pontját. A magyar birkózót az első két perc végén még meg is intették, így 2:0-ra Lester nyerte a nyitó menetet.

A második menetben Lester ismét ki akarta tolni Lőrinczet, aki viszont ügyesen mögé került, az ezért járó egy ponttal pedig egyenlített, következhetett a döntő menet. Ebben sokáig nem tudtak értékelhető akciót bemutatni, végül Tamás került ismét ellenfele mögé, és hiába kért challenget Lester edzője, a videózás után is érvényesnek ítélték az akciót, így 2:0-ra megnyerte a döntő menetet Lőrincz.

Ezzel bejutott az elődöntőbe, tehát már biztos, hogy éremért küzdhet. A fináléba jutásért a grúz Manucsar Chadaja lesz az ellenfele.

„Tomi az első meccsén jól birkózott, nem bízott semmit a véletlenre. Amikor a második elején kétszer kitolta őt az amerikai, kicsit megijedtem, de aztán összeszedte magát, felőrölte az ellenfelét, és az utolsó menetben a legjobbkor csinált rajta akciót" – nyilatkozta Struhács György, kötöttfogású birkózóink szakágvezetője.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik