Olimpia: Deák Nagy továbbjutása öt századon múlt, Merritt kiesett

NSO/MTI NSO/MTINSO/MTI NSO/MTI
Vágólapra másolva!
2012.08.04. 12:28
null
Deák Nagy Marcellnak (balra) nem hozott szerencsét a nyolcas pálya (Fotó: MTI)
Deák Nagy Marcell 46.17 másodperccel a futamában a negyedik helyen végzett, így nem jutott elődöntőbe a férfi 400 méteres síkfutásban a londoni olimpián.

A futamok első három helyezettje, valamint a rajtuk kívül a három legjobb időt elérő futó jutott tovább. Deák Nagy a hétből a hatodik futamban állt rajthoz, és nagy hajrával megközelítette a harmadikként célba érő brit Conrad Williamset, de öt századdal megelőzte a hazaiak versenyzője.

A futamban szerepelt a szám címvédője, az amerikai Lashawn Merritt is, aki azonban megsérült, így nem jutott tovább.

Oscar Pistorius, az olimpiák történetének első művégtagokkal versenyző atlétája a tavalyi világbajnoksághoz hasonlóan a londoni játékokon is bejutott az elődöntőbe férfi 400 méteren.

A háromszoros paralimpiai bajnok sprinter 45.44 mp-cel előfutamának második helyén ért célba szombat délelőtt, s ezzel biztosan, „helyen” lépett tovább a következő körbe.

Oscar Pistorius bejutott az elődöntőbe (Fotó: Reuters)
Oscar Pistorius bejutott az elődöntőbe (Fotó: Reuters)


Az idei legjobbját elérő Pistorius szereplése sokáig kérdéses volt Londonban, ugyanis annak ellenére, hogy tavaly sikerült teljesítenie az erősebbik ötkarikás kvalifikációs szintet (45.25 mp), s a tegui vb-n - egyedüli dél-afrikai 400-asként a mezőnyben - elődöntőt futott, hazája szövetség kikötötte, hogy idén is A szintet kell futnia, ami nem sikerült neki. Végül a dél-afrikaiak úgy döntöttek, a váltóban és egyéniben is szerepelhet.

A 25 éves atléta a pekingi olimpia előtt a nemzetközi szövetséggel (IAAF) harcolt azért, hogy indulhasson az épek versenyein is, s az IAAF végül kevéssel a 2008-as játékok előtt engedélyezte ezt számára, az olimpiai szintet akkor azonban már nem tudta megfutni.

 

OLIMPIA 2012
FÉRFI 400 M SÍKFUTÁS, ELŐFUTAM, 6. FUTAM
1. Steven Solomon (Ausztrália) 45.18
2. Lalonde Gordon (Trinidad és Tobago) 45.43
3. Conrad Williams (Nagy-Britannia) 46.12
4. DEÁK NAGY MARCELL (MAGYARORSZÁG) 46.17
5. Winston George (Guyana) 46.86
6. Sajjad Hashemiahangari 47.75
Lashawn Merritt nem ért célba


A hétpróbázó Farkas Györgyi a 25. helyen áll öt szám után a londoni olimpia atlétikai versenyén.

Az első nap után 29. Farkas távolugrásban 5.88 méterrel kezdett szombaton, majd másodikra csak 5.45 m következett, de harmadikra sikerült hat méter fölé kerülnie, a 6.07-es ugrásért pedig 846 pontot kapott. A 27 éves sportoló összetett verseny során még nem ért el ilyen jó távolugró eredményt, ennél jobbat korábban csak egyéni viadalon tudott.

Farkas öt szám után 4367 ponttal előrelépett a 25. helyre.

A hétpróbázókra szombaton délelőtt még a gerelyhajítás, majd az esti programban a 800 méteres futás vár.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik