Olimpia: az Egyesült Államok a női póló trónján

Vágólapra másolva!
2012.08.09. 22:33
null
Nem volt út előre: az amerikaiak „vízbe fojtották” a spanyol támadójátékot (Fotó: Reuters)
Címkék
Történelmi sikert aratott az Egyesült Államok női vízilabdacsapata, amely először szerezte meg az olimpiai bajnoki címet, miután rendkívül simán, 8–5-re legyőzte Spanyolországot a londoni döntőben.

 

A harmadik helyért vívott magyar–ausztrál találkozóval ellentétben a döntőben minimális izgalom sem volt: az amerikaiak 2–2 után rendkívüli hatékonysággal darálták be rosszul támadó és lövő ellenfelüket.

Pedig az eleje a spanyoloké volt: Jennifer Pareja kétszer is vezetést szerzett az európai csapatnak, de mindkétszer jött az egyenlítő találat, Maggie Steffens gólja után pedig a spanyolok összeomlottak. Az amerikai együttes nagyszünetig elment három góllal (5–2), majd 8–2-re növelte a fórt, miközben a spanyol támadójáték teljesen meddő volt.

Pareja tizenhét játékperc után törte meg a spanyol gólcsendet, majd Espar Llaquet még kétszer betalált, de már ekkor minden eldőlt: az Egyesült Államok női vízilabdacsapata a 2000-es és 2008-as ezüst, valamint a 2004-es bronz után végre bearanyozódott. Harmadik Ausztrália, negyedik a bronzmeccset hosszabbításban elveszítő magyar válogatott.

OLIMPIA 2012, NŐI VÍZILABDA, DÖNTŐ
EGYESÜLT ÁLLAMOK–SPANYOLORSZÁG 8–5 (1–1, 4–1, 2–0, 1–3)
A női olimpiai vízilabdatorna végeredménye: 1. Egyesült Államok, 2. Spanyolország, 3. Ausztrália, 4. MAGYARORSZÁG, 5. Kína, 6. Oroszország, 7. Olaszország, 8. Nagy-Britannia
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik