Olimpia: a magyarokat kiejtő pólósokat ünnepli a sajtó

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2012.08.09. 15:22
Az olasz sajtó magától értetődőn nagy diadalként értékelte az olasz férfi vízilabda-válogatott szerda esti győzelmét a londoni olimpia negyeddöntőjében a legutóbbi három játékokon győztes magyar csapat ellen.

„Álomolaszok. Magyarország K.O.” – szólt a La Gazzetta dello Sport sportnapilap címe. „Az olasz vízilabdacsapat magára talált. Eltörölte Magyarországot” – írta a Corriere della Sera napilap csütörtöki kiadása.

A Corriere hozzátette, az olaszok annak ellenére is győzni tudtak, hogy a londoni negyeddöntőnek otthont adó uszodában a magyaroknak szurkolók voltak többen. Tökéletesnek kellett ahhoz lenni, hogy valaki felülkerekedjen a „szuperedző” Kemény Dénes csapatán – jegyezték meg az olasz lapok.

A Sky TG24 olasz hírtelevízió tudósítói szerint az olaszok szerencséje az volt, hogy a magyar kapus, Szécsi Zoltán nem volt kiváló formában. „Attól tartottunk, Kemény lecseréli Szécsit, de szerencsére nem tette meg” – mondták a riporterek. „Az elődöntőben Szerbia következik, amellyel szemben még a magyaroknál is tökéletesebbnek kell lennünk” – tették hozzá.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik