Olimpia: a japán favorit hozta a papírformát torna összetettben

Vágólapra másolva!
2012.08.01. 19:55
Címkék
A legutóbbi három világbajnokságot megnyerő Ucsimura Kohei szerezte meg az aranyérmet a londoni olimpia férfi egyéni összetett tornászversenyén. A második helyen a német Marcel Nguyen, a harmadikon az amerikai Danell Leyva végzett.

Ucsimura Kohei magasan a legjobb összetett tornász, de a selejtezőben és a csapatversenyben is szokatlanul nagyokat rontott. A fináléban ugyan csak az ugrásban szerezte ő a legtöbb pontot, nyújtón, gyűrűn és lólengésben is a második legtöbb pontot szerezte, és ennyire senki sem volt kiegyensúlyozott.

A pekingi ezüstérmes végül több mint másfél pontnyi különbséggel nyert, ezzel hozta a papírformát. Japán 1984 óta először szerzett olimpiai aranyat a férfiak összetett egyéni versenyében.

A németek közül nem Fabian Hambüchen, hanem a gyűrűn és korláton is a legjobb pontszámot jegyző Marcel Nguyen volt igazán elemében, ezüstérem lett a jutalma. A bronz a selejtezőt megnyerő amerikai Danell Leyváé lett – ő Nguyennel azonos pontszámmal zárt korláton, és a nyújtón is első lett. Győzelmi esélyeit Nguyenhez hasonlóan lólengésben bukta el.

Az oroszok közül David Beljavszkij az 5. helyen zárt.

OLIMPIA 2012
TORNA, FÉRFI EGYÉNI ÖSSZETETT
Ob: Ucsimura Kohei Japán 92.690
2. Marcel Nguyen Németország 91.031
3. Danell Leyva Egyesült Államok 90.432
4. Mikola Kuksenkov Ukrajna 90.297
5. David Beljavszkij Oroszország 89.407
6. Tanaka Japán 89.406
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik