Olimpia: a bokszoló Harcsa Zoltán a nyolc közé jutott

Vágólapra másolva!
2012.08.02. 16:28
A londoni olimpia ökölvívótornáján a 75 kg-osok között versenyző Harcsa Zoltán fölényes pontozásos győzelmet (16:7) aratott a namíbiai Mujandjae Kasuto felett, ezzel bejutott a negyeddöntőbe.

Harcsa volt a kezdeményezőbb, ő irányította az első menetet, ügyesen hajolgatott el az inkább ösztönből dolgozó namíbiai kaszálásai elől, ezt tükrözte az első menet utáni állás (4:2).

A rövid szünetet követően ment ugyan előre a namíbiai, de a 19 éves magyar öklöző rendkívül okosan, taktikusan kézben tartotta az események irányítását – talán kevesebbet ütött, de biztosan többször talált: 8:3-ra vezetett a második menet végeztével.

Az utolsó menetben a namíbiai mindent egy lapra feltéve ment előre, de Harcsa jól védekezett, és még növelni is tudta előnyét – végül fölényes pontozásos győzelemmel (16:7) jutott be a legjobb nyolc közé.

Az ifjúsági olimpiai bronzérmes magyar középsúlyú a brazil Florentino Falcao ellen lép majd ringbe a negyeddöntőben hétfőn, közép-európai idő szerint 22:45-től, s ha nyer, már biztosan érmes.

Harcsa az első fordulóban szorosabb győzelmet aratott (16:13) a venezuelai José Espinoza Mena felett.

„Kifejezetten élveztem a bokszot, úgy érzem, végig uraltam a három menetet – mondta a magyar ökölvívó a honi szövetség tájékoztatása szerint. – A harmadikban viszont tudatosan átadtam a kezdeményezést, és az utolsó percben újabb találatokkal biztosítottam be a szerintem megérdemelt győzelmemet. Rendesen megjött az étvágyam, és nem elégszem meg azzal, hogy már pontszerző vagyok. Florentinóval még sosem bunyóztam, de nem tartok tőle. Egészséges önbizalommal várom a hétfő esti összecsapásunkat, és titokban reménykedem abban, hogy valóra válthatom az érmes álmaimat” – nyilatkozta Harcsa Zoltán.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik