Merész: Női pólónk megérdemli, hogy érmet szerezzen

Vágólapra másolva!
2012.08.07. 23:48
A magyar női vízilabda-válogatott 10–9-re kikapott Spanyolországtól a londoni olimpia elődöntőjében, így csütörtök 19.40-kor a bronzéremért küzdhet az ausztrálokkal. Merész András szövetségi kapitány szerint a válogatott nagyon küzdött, ám összességében ma ez is kevés volt.

Merész András már az elődöntő után igyekezett felrázni lányait a bronzmeccsre (Fotó: Szabó Miklós)
Merész András már az elődöntő után igyekezett felrázni lányait a bronzmeccsre (Fotó: Szabó Miklós)
Merész András már az elődöntő után igyekezett felrázni lányait a bronzmeccsre (Fotó: Szabó Miklós)
Merész András már az elődöntő után igyekezett felrázni lányait a bronzmeccsre (Fotó: Szabó Miklós)
Merész András már az elődöntő után igyekezett felrázni lányait a bronzmeccsre (Fotó: Szabó Miklós)

 

„Vereség után nem illik a játékvezetéssel foglalkozni, én sem teszem, főként nem annak ismeretében, hogy nagyon rosszul használtuk ki azokat a fórjainkat, amiket megkaptunk. Az olimpián viszont nem egységes a bírói felfogás, meccsről meccsre, bíróról bíróra változik, éppen sokat fújnak vagy keveset. Játékosaim a szívüket-lelküket kitették, sajnos az akarás görcsössége ment át, és néha a kezek is megremegtek, de ez egy olimpiai elődöntőben normális” – nyilatkozta tudósítónknak Merész András.

MEGJÖTT A SPANYOLOK ÉTVÁGYA
„Ez volt a célunk a torna előtt, de a munka ezzel még nincs elvégezve: még mindig van egy mérkőzés, amit meg kell nyernünk. Az utolsó négy percben már nem támadtunk, de az edzőnk azt mondta, maradjunk higgadtak, és a végén már tudtuk, hogy megcsináltuk!” – mondta Roser Tarrago.

„Boldog vagyok, nagyon boldog. Hogy számítottunk-e erre? Nem tudom, nagyon jól sikerült az olimpiai kvalifikációs torna, és gondoltunk rá, hogy esetleg valami hasonló összejöhet – mondta Miguel Oca spanyol kapitány, aki ugyanakkor arra nem tudott, nem akart felelni, hogy világhatalom lett-e sikerével válogatottja. – Ez olyasmi, amit másoknak kell mondani. Jelenleg junior világbajnokok és olimpiai döntősök vagyunk.”

„A magyar női póló megérdemli, hogy olimpiai érmet szerezzen, negyvennyolc óránk van arra, hogy ezt megvalósítsuk. Az utolsó négy percre az időkérésnél már nem is taktikai utasítást adtam a lányoknak, hanem becsületes helytállást kértem tőlük. Felhívtam a figyelmüket arra, hogy ha a hajrában leeresztünk, akkor a bronzmeccsen is úgy fogunk kezdeni, ehhez tartsák magukat. Az utolsó olimpiai találkozónk semmivel sem ígérkezik könnyebbnek, mint volt az elődöntő” – mondta a kapitány.

„Támadásban sok rossz passzunk, eladott labdánk volt, és az utolsó negyedre nem szabad úgy belemenni, hogy futunk az eredmény és az ellenfél után. Megkaptuk mi is a fórokat, csak eldobáltuk a labdákat. Akartunk, küzdöttünk, elöl nem ment a játék. Az olasz bíró ítéleteivel sem értettem mindig egyet, sőt néha úgy éreztem, hogy háttal állva a medencének is befújja a kiállítást. A bronzmeccsen ismét nagyot küzdünk, bízom benne, már eredménye is lesz” – ígérte Drávucz Rita.

„Ezen az estén az ellenfél jobb volt nálunk. Talán azért, mert ők jobban el tudták viselni azt a terhet, amit egy olimpiai elődöntő rak a medencében lévő játékosok vállára. Tanultunk a csoportmeccsen elkövetett hibáinkból. A védekezésünk például szerintem megfelelően összeállt az elődöntőre, azt meg tudtuk oldani. Viszont még ez sem bizonyult elegendőnek ahhoz, hogy az ellenfél fölé kerekedjünk. Szerintem az emberelőnyös helyzeteink kihasználása döntött. A lehetőségeink megvoltak, hogy egyenlítsünk, de sajnos fontos pillanatokban kapkodtunk a kapu előtt. A szövetségi kapitány a meccs után azt mondta nekünk: már csak egy meccs van hátra az olimpiából, de azt az egyet meg kell, hogy nyerjük. Ehhez tartjuk magunkat” – mondta Takács Orsolya.

„Amikor megvoltak a lehetőségeink, akkor a befejezéseknél rosszul döntöttünk. Hogy mitől, azt nem tudom. Talán leblokkoltunk. Hiányzott néhány kimagasló teljesítmény, vagy csak egy még jobb átlag a csapattól. Ezt a mai meccset viszont most sürgősen el kell felejtenünk, és ráhangolódni az ausztrálok elleni bronzmeccsre, mert mi innen érem nélkül nem megyünk el!” – jelentette ki Tóth Ildikó.

OLIMPIA 2012
NŐI VÍZILABDA, ELŐDÖNTŐ
SPANYOLORSZÁG–MAGYARORSZÁG 10–9 (2–1, 5–4, 2–2, 1–2)
London, vízilabda-aréna, 5000 néző. Vezette: Stampalija (horvát), Caputi (olasz)
SPANYOLORSZÁG: L. Ester – Pareja, L. López, Ortiz, C. García 1, A. ESPAR 4, Pena 2. Csere: Bach, TARRAGO 2, Miranda, Meseguer 1, Blas. Szövetségi kapitány: Miguel Oca
MAGYARORSZÁG: Bolonyai – Czigány D. 1, Keszthelyi 1, Menczinger K., Bujka B. 1, Szücs G. 2, Drávucz 2. Csere: Gangl (kapus), Csabai, Tóth I., Antal 2, Takács O., Kisteleki H. Szövetségi kapitány: Merész András
Gól – emberelőnyből: 14/3, ill. 11/4
Gól – ötméteresből: –, ill. 1/1
Kipontozódott: Pena (15. p.), Csabai (25. p.). A. Espar (26. p.), Drávucz (30. p.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik