Kemény-keret: ők 13-an utaznak Londonba

Vágólapra másolva!
2012.07.03. 17:31
null
Kemény Dénes kiválasztotta az általa legjobbnak vélt 13-at (fotó: Czerkl Gábor)<br />
Címkék
Kemény Dénes, a magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya kedd délután, a 17-es keret edzésének elején kihirdette a londoni olimpián részt vevő 13 játékos névsorát. Nem utazik Londonba Baksa László, Kis Gábor, Katonás Gergő és Vámos Márton, de valamennyien részt vesznek a felkészülés utolsó szakaszában – adta hírül a válogatott hivatalos honlapja, a vlv.hu.

Az utazók között mindössze három olyan játékos szerepel, aki még nem szerepelt ötkarikás játékokon: Hárai Balázs, Szivós Márton és Nagy Viktor. A többiek mind olimpiai bajnokok.

„Több játékos esetében is nüanszok döntöttek. A döntés ugyanolyan nehéz volt, mint az előző olimpiákat megelőzően. Mióta a repülő tegnap este leszállt, nem sokat aludtam és egészen ma délutánig csak ezzel foglalkoztam, hogy alapos és átgondolt legyen a döntésem. Maximálisan bízom a játékosokban, és remélem, hogy a csapat kijelölése lökést ad a tizenháromnak. A nem jelöltek mind munkában maradnak, Vámos Márton Dublinba is elutazik a csütörtökön kezdődő tornára, Baksa, Katonás és Kis Gábor pedig a jövő héten csatlakozik újra a csapathoz” – nyilatkozta Kemény Dénes a válogatott honlapjának.

„Május 14. óta tart a közös munka, május 21. óta pedig a komplett keret készül. Most már júliust írunk, és úgy gondolom, hogy a jó olimpiai szereplés érdekében segítség, hogy ezt a döntést már most meghoztam.”

A kapitány szokásainak megfelelően a szűkítéshez nem kívánt bővebb kommentárt fűzni, így nem beszélt arról, milyen szempontok alapján döntött.

„Csak annyit mondhatok, amit ilyenkor szoktam: azt a 13 játékost jelöltem, akik most meggyőződésem szerint a legjobb magyar válogatottat alkotják. Sokéves tapasztalatom alapján a csapat érdeke az, hogy ennél többet a döntésem hátteréről ne mondjak, nyilvánvaló, hogy ilyen kérdést nem kapnék, hogyha Kásás Tamás és hatéves, Márk nevű kisfiam között kellene, hogy válasszak.”

KEMÉNY DÉNES AZ OLIMPIAI KERET KIALAKÍTÁSÁRÓL
A MAGYAR FÉRFI VÍZILABDA-VÁLOGATOTT OLIMPIAI KERETE
Biros Péter, Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert, Kásás Tamás, Kiss Gergely, Nagy Viktor, Madaras Norbert, Steinmetz Ádám, Szécsi Zoltán, Szivós Márton, Varga Dániel, Varga Dénes, Varga Tamás
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik