A nemzetközi szövetség Hatosnak ítélte a bronzot!

Vágólapra másolva!
2012.11.12. 20:40
null
Hatos Gábor ugyan megkésve, de megkapja a bronzérmét (Fotó: Action Images)
Hatos Gábor bronzérmes lett a londoni olimpián. A magyar birkózót a Nemzetközi Birkózószövetség hivatalos levélben értesítette, hogy a harmadik helyen végzett a kötöttfogású birkózók 74 kilogrammos versenyében az angol fővárosban. Az érintettek szerint már csak formalitás, hogy a sportoló megkapja a Nemzetközi Olimpiai Bizottságtól a medáliát.

Újabb érmet szereztünk a londoni olimpián. A szabadfogású birkózók 74 kilós kategóriájában az eredetileg ötödik helyen végzett Hatos Gábor megkapja a bronzérmet. Ez gyakorlatilag biztosnak tekinthető, miután a Nemzetközi Birkózószövetség hivatalosan is az egri születésű sportolónak ítélte a bronzérmet.

A magyar birkózó azután végzett a bronzérmes pozícióban, hogy a harmadik helyért folytatott mérkőzésen őt legyőző üzbég Szoszlan Tyigijevtől doppingvétség miatt elvették az érmét.

Az érintettek szerint már csak a Nemzetközi Olimpiai Bizottság bejelentésére van szükség, hogy hivatalossá váljon Hatos harmadik helye. A Nemzetközi Birkózószövetség döntése után azonban ez már csak formalitás lesz.

A 28 éves sportoló ezzel a magyar olimpiai csapat 18. érmét szerzi, s egyben a harmadik birkózó lesz, aki dobogós helyen zárja a játékokat. Londonban a kötöttfogású Lőrincz Tamás (66 kg) második, míg Módos Péter (55 kg) harmadik lett.

A brit fővárosban így nyolc arany-, négy ezüst- és hat bronzérmet gyűjtöttek a magyar versenyzők.

HATOS: MÁR AZ ÖTÖDIK HELLYEL IS OLYAN DOLGOKAT ÉRTEM EL...

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik