Vízilabda: Hosnyánszky szerint a fáradtságot ki lehet mosni

Vágólapra másolva!
2012.07.19. 11:34
Tornagyőzelemmel hangolt a magyar férfi vízilabda-válogatott a londoni olimpiára: Kemény Dénes szövetségi kapitány együttese a Vodafone-kupán diadalmaskodott. Hosnyánszky Norbert az ausztrálok elleni záró mérkőzésen három góllal és jó játékkal feledtette az olaszok elleni korai, cserés kiállítását. A nyáron Egerből Szolnokra igazoló olimpiai bajnok fáradtnak érzi a csapatot, de nem bánja: így legalább felszínre kerültek a kijavításra váró problémák.

„Fáradtunk vagyunk – mondta Hosnyánszky Norbert a Nemzeti Sportnak. – Sokat kétkapuztunk, sok meccset játszottunk, de egy-két pihenőnappal, céltudatos edzésekkel ezt simán ki lehet mosni magunkból. A sok mérkőzésnek előnye is volt, az éles meccseken – hiába felkészülési mérkőzések – látszik, mik a problémák, min kell javítani.”Hosnyánszky Norbert a Nemzeti Sportnak. – Sokat kétkapuztunk, sok meccset játszottunk, de egy-két pihenőnappal, céltudatos edzésekkel ezt simán ki lehet mosni magunkból. A sok mérkőzésnek előnye is volt, az éles meccseken – hiába felkészülési mérkőzések – látszik, mik a problémák, min kell javítani.”

„Például a védekezésbeli kommunikáción, hogy milyen ütemben hívjuk vissza a zónát, hogy ki hívja vissza a zónát egyáltalán. Figyelni kell az apró egyéni mozgásokra, esetleg arra, hogy fórban ki hova várja a labdát. A Vodafone-kupán látszott, sok múlik az akaraton és azon, mennyire vagyunk összhangban. Sokat blokkoltunk, sok hátrányt kivédekeztünk, mindkettő nagy fegyvertény. És igen, van jó néhány játékosunk, aki szereti a lefordulásokat, ezekből pedig könnyű gólokat szerezhetünk, amelyek demoralizálják az ellenfelet. De hangsúlyozom, a védekezésből kell kiindulni.”

A mieink július 29-én a szerbek elleni kezdik meg olimpiai szereplésüket a csoportkörben, a folytatásban Montenegró, Románia, Nagy-Britannia és az Egyesült Államok vár rájuk.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik