London 2012: Zwickl és Pattantyús Saive-vel edzett

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2012.07.24. 09:43
A hétfő edzéssel telt a már Londonban tartózkodó három magyar asztaliteniszező számára, akik közül Zwickl Dániel és Pattantyús Ádám a sportág egyik legendás alakjával, a hetedik olimpiája előtt álló belga Jean-Michel Saive-vel is gyakorolhatott.

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) honlapjának beszámolója szerint az Olimpia Parktól félórás útra található ExCelben négy asztalon kezdik meg küzdelmeiket szombaton az asztaliteniszezők, akik hétfőn a főhelyszín mellett két másik teremben is tréningezhettek.

Amíg Zwickl és Pattantyús olimpiai újoncnak számít, addig hétfői tréningpartnerük, Saive a sportág 1988-as ötkarikás debütálása óta valamennyi olimpián részt vett, azaz a londoni már a hetedik lesz a számára.

A két magyar női versenyző közül hétfőn még csak Tóth Krisztina tartózkodott a brit fővárosban. A már az 1996-os atlantai játékokon is indult, Sydneyben párosban negyedik helyezett játékos egy kínai származású kongóival edzett.

Szintén már a helyszínen készül a teniszező Szávay Ágnes is, aki – a játékosok többségéhez hasonlóan – nem az Olimpiai Faluban, hanem Wimbledon közelében lakik, mivel az All England Lawn Tennis and Croquet Club másfél órás távolságra van az Olimpiai Parktól.

Szávay a Magyar Olimpiai Bizottság honlapjának beszámolója szerint egészséges, jól megy neki a játék, s edzőjével, „Köves Gáborral mindent elkövetnek, hogy minél tovább meneteljen”.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik