Zenit: kevesli az ambícióit, elküldené Husztit a klub volt bajnoka

Vágólapra másolva!
2010.12.08. 12:43
Huszti Szabolcs nem elég ambiciózus ahhoz, hogy beférjen a Zenit kezdő tizenegyébe, és az orosz labdarúgó-bajnokságot megnyerő csapatnak sem érdeke a magyar játékos megtartása – vélekedik Szergej Vegyenyjev, a szentpétervári csapat volt szovjet bajnok játékosa az egyik szentpétervári lap elemzésében.

A Nyevszkoje Vremja című lap azt szemlézte szerdai összeállításában, kik távozhatnak a télen az orosz bajnokcsapattól. A Huszti Szabolcs fényképével illusztrált írásban megemlítik, hogy bár a magyar középpályás az idény végi nemzetközi kupameccseken gólokat szerzett, a szezon során képtelen volt beverekedni magát a kezdő tizenegybe, a válogatottságot is lemondta. Hozzáteszik: a Nemzeti Sportban korábban megjelent interjújából az olvasható ki, hogy maga is beletörődött közeljövőbeli távozásába. Mindezt a klub egykori játékosa, Szergej Vegyenyjev (1980–86, 1988–89) szakértői véleményével egészítették ki:

„Huszti olyan csapatba való, amelyik nem versenyez a legjobb helyezésekért. Nem elég ambiciózus, talán egy hatodik-hetedik helyért harcoló csapatba beleillene. S egy ilyen középszerű játékost a kispadon tartani a klubnak sem kifizetődő, akkor már inkább egy hazai játékos üljön a helyén" – idézi a lap Vegyenyjevet.

A klubbal a nyolcvanas években bajnoki címet szerző Vegyenyjev véleményét további négy játékos esetleges távozásáról kérték ki. A szakember szerint Fernando Meira és Alessandro Rosina eladása sem gyengíteni meg a csapatot, ellenben Viktor Fajzuliné és Roman Sirokové igen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik