Werder: Kleinheisler a Darmstadtban folytatja a Bild szerint

Vágólapra másolva!
2016.08.12. 21:17
null
Új idény, új kihívások (Fotó: APF)
A Bild szerint eldőlt, hol játszik a magyar középpályás, Kleinheisler László a következő idényben: válogatottunk erősségét a szintén a Bundesligában szereplő Darmstadt kapja kölcsön egy idényre.

 

A lap beszámolója szerint a „liliomok” vételi opció nélkül kapták meg 2017 nyaráig Kleinheislert, akit hivatalosan szombaton jelentenek be új klubjában.

A középpályás szerződése 2019-ig szól Brémában.

Nem volt titok korábban sem, hogy a játékos kölcsönben erősödik a hamarosan kezdődő új idényben, edzője, Viktor Szkripnik ma délben azt nyilatkozta, hogy Kleinheisler kölcsönben folytatja egy másik klubban, talán már holnap elengedik – nem sokkal később felbukkant a Bild által csak Eb-hősként aposztrofált Kleinheisler Darmstadtban.

Ismerje meg jobban Kleinheisler új klubját!

SV DARMSTADT 98

Az a szép a futballban, hogy az olyan pici, relatíve ismeretlen klubok is képesek megkapaszkodni egy topligában, mint a Darmstadt, amely az elmúlt idényben minden előzetes várakozás ellenére nem pottyant vissza a Buli 2-be, hanem a 14. helyen végzett. Tipikus hiba, hogy ilyenkor szoktak bőkezűen igazolgatni, tízmillió euró körüli összeget befektetni a további tv-s és szponzorpénzek kontójára, aztán következik a süllyedés – nos, Darmstadtban nem tört ki a transzferláz, a nagy nyári vétel a Freiburgot 750 ezer euróért elhagyó védő, Immanuel Höhn, ingyen jött két ukrán spíler (köztük a rutinos Artem Fedeckij!) és az egykori csodagyerek, a volt Inter-csatár Victor Obinna. A fő veszteség nem is a csatár Sandro Wagner, hanem a sikeredző (az egykori kőkemény védő, NDK-s, majd össznémet válogatott) Dirk Schuster távozása, aki Augsburgban folytatja. Utóda az 57 esztendős Norbert Meier lett, aki játékosként a Werder Bremenből, edzőként a Mönchengladbachból lehet ismerős, és szerződtetése 400 ezer euróba került. Felhívnánk a figyelmet a keret értékére, amelynél a topligákban csak az olasz Crotonéé (13.8), a spanyol Osasunáé (17) és két francia csapaté, a Dijoné (19) és a Metzé (18.5) kisebb, de még a Bundesliga 2-ben is csak a középmezőnyre lenne elegendő. Emeljük ki még a „liliomok” török-német csapatkapitányát, Aytac Sulut, aki a topligák leggólerősebb védője volt a múlt idényben a maga hét bajnoki találatával. VEZETŐEDZŐ: Norbert Meier

A KERET ÉRTÉKE: 20.3 millió euró
A LEGFONTOSABB HÁROM ÉRKEZŐ: Immanuel Höhn, Denisz Olijnik, Artem Fedeckij
A LEGFONTOSABB HÁROM TÁVOZÓ: Sandro Wagner, Szlobodan Rajkovics, Christian Mathenia
A LEGJOBB 11 SZERINTÜNK: D. Fernandes – Fedeckij, Sulu, Höhn, Holland – Heller, Gondorf, Vrancic, Olijnik – Rosenthal, Colak
MINDEN HÍR A DARMSTADTRÓL ITT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik