Videó: Schweinsteigernek 16 perc kellett az első chicagói góljához

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.04.01. 21:31
null
Schweinsteiger első chicagói gólját ünnepli
Bastian Schweinsteiger góljával szerezte meg a Chicago Fire a vezetést a Montreal Impact ellen az észak-amerikai profi labdarúgó-bajnokság (MLS) szombat esti mérkőzésén. A meccs rendkívül izgalmas hajrá után 2–2-vel ért véget.

Nikolics Nemanja kezdőként lépett pályára. A 17. percben az első meccsét játszó Bastian Schweinsteiger megszerezte első gólját új csapatában.

Schweinsteiger gólja

Az első félidőben Nikolics tevékenyen kivette a részét a támadásokból, de a montrealiak lescsapdája túl jól működött, így igazi gólhelyzete nem akadt.

A második játékrész 50. percében Nikolics jó labdát kapott a bal szélről Brandon Vincenttől, ám ígéretes helyzetben középről a bal kapufa mellé fejelt.

A vendég kanadaiak keményen küzdöttek, és emiatt összeszedtek néhány sárga lapot is. Igyekezetüknek viszont meglett az eredménye, mert a 61. percben Matteo Mancosu gyakorlatilag lemásolta Schweinsteiger találatát, és egyenlített.

Hat perccel később Nikolics remek passzal hozta ígéretes helyzetbe Juninhót, aki lőtt, de éppen középre, így nem okozott gondot a kapusnak.

A 71. percben Juninho sárgát érően szabálytalankodott, és mivel ez volt a második lapja, villant a piros is. A Chicago tehát emberhátrányban játszotta volna végig az utolsó 20 percet – emiatt cserélték le Nikolicsot a 75. percben –, ám a 80. percben Víctor Cabrera szabálytalanul szerelte a gólhelyzetben kapura törő Luis Solignacot, így a montrealiak is megfogyatkoztak.

A 90. percben jött a hideg zuhany a Chicagónak: Ballou Jean-Yves Tabla megpattanó lövése nyomán a labda utat talált a hazaiak hálójába.

De nem ez volt vége! A 93. percben Nikolics cseréje, Solignac kapott remek labdát 20 méterre a kaputól, s nagyszerű félfordulatos lövéssel egyenlített.

Több fordulat már nem maradt a meccsben, 2–2 lett a vége.

MLS, 4. FORDULÓ
Chicago Fire–Montreal Impact 2–2
(Schweinsteiger 17., Solignac 93., ill. Mancosu 61., Tabla 90.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik