Nemzetisport.hu 2011.08.31 18:52 Frissítve: 2015.03.28 01:39

Vadócz Krisztián egy évig a NEC Nijmegenben folytatja

Volt hollandiai klubjában, az élvonalbeli NEC Nijmegen labdarúgócsapatában folytatja pályafutását Vadócz Krisztián, ezt a játékos menedzsmentjének képviseletében Kövesdi Viktor erősítette meg a Nemzeti Sport Online-nak. A hírt a holland klub hivatalos oldala is megerősítette. Amint arról a korábban már beszámoltunk: a magyar középpályás a mai napon bontott szerződést a spanyol Osasunával.

Vadócz a 2007–2008-as idényben a NEC meghatározó játékosa volt

„A nyári átigazolás időszakban folyamatosan napirenden volt Vadócz Krisztián átigazolása – nyilatkozta Kövesdi Viktor a Nemzeti Sport Online-nak. – Hollandiából, Franciaországból és Angliából volt ajánlata, az utolsó percig kérdéses volt, hogy végül hol folytatja, aztán a NEC Nijmegen olyan ajánlatot adott a játékosnak, amivel a vetélytársak már nem tudtak versenyezni.”

Nem véletlen a holland klub ragaszkodása, hiszen Vadócz éppen tőlük szerződött a Primera Divisiónba. A 2007–2008-as szezont kiesőjelöltként kezdte a NEC, aztán végül UEFA-kupát érő helyen zártak, köszönhetően többek között a magyar középpályásnak, akit a szezon legjobbjának választottak meg, nem véletlenül.

„A hollandok azóta is minden átigazolási időszakban kerestek minket, szerették volna már korábban visszaigazolni Krisztiánt, de a helyzet most érett meg arra, hogy a korábbiakkal ellentétben érdemben lehessen tárgyalni a dologról.”

Vadócz három szezont húzott le az Osasunában, ahol stabil kerettagnak számított ugyan, ám a kezdőcsapatban hosszú távon soha nem kapott bizalmat.

„Az előző szezon végén jeleztük az Osasuna klubvezetése felé, hogy Krisztián szeretne az eddiginél több játéklehetőséghez jutni, mert úgy érzi: képességei alapján többre hivatott. Miután posztján maradt a klubnál a két rutinos riválisa, ráadásul az Atlético Madridtól is saját nevelésű középpályást szerződtetett az Osasuna, végleg eljött az idő a váltásra. Azért tartott ilyen hosszú ideig az elválás, mert a spanyolok és Krisztián is a lehető legjobban akart kijönni belőle. Ennek végül ma értünk a végére. Ezek szerint a NEC-nek nem kell Krisztiánért fizetnie, mert felbontotta a szerződését, viszont a középpályásnak nagyon tisztességes feltételeket biztosít, bár a lényeg ezúttal az eddiginél lényegesen több  játéklehetőségen volt, amivel aligha lesz gond. Legalábbis a hollandok éveken át tartó kitartó udvarlásából és ragaszkodásából erre következtethetünk.”

A NEC Nijmegennek Babos Gábor személyében már van egy magyar kulcsembere. Mostantól megduplázódik a meghatározónak nevezhető magyar légiósok létszáma. A szerződés egyelőre egy évre szól, Vadócz úgy tervezi, meglátja, mit történik az előtte álló idényben, de nem zárja ki annak a lehetőségét, hogy hosszabb távra rendezkedik be az együttesnél. A hollandoknál a harmadik magyar légiós az MTK-tól érkező fiatal Eppel Márton, akinek viszont még bizonyítani kell, hogy a NEC-ben Baboshoz és Vadóczhoz hasonló elismerésben részesüljön.

2020.02.07 14:16:42

Légiósok BORBOLA BENCE

EXKLUZÍV INTERJÚ. A szélső nem nyomozza, miért küldték el korábbi klubjától, az al-Ainnál viszont tárt karokkal fogadták.

2020.02.05 11:37:07

Légiósok P. K.

A görögöket lenyűgözte a 12 km-t futó középpályás, megjelentek a sajtóban a szerződésének részletei.

2020.02.03 09:23:51

Légiósok NAGY ZSOLT

„Otthon élhetek azután is, hogy visszavonultam” – 35 ezren a Penarol edzőmeccsén.