Tőzsér Dániel négy évre a Genoához szerződött - hivatalos

Vágólapra másolva!
2012.02.11. 12:28
Címkék
Tőzsér Dániel a Serie A-ban folytatja a pályafutását: a 20-szoros válogatott labdarúgó négyéves szerződést kötött a Genoa vezetőségével, és miután a nyáron lejár a genki megállapodása, július 1-től csatlakozik az olasz csapathoz – adta hírül a futballistát képviselő F-Group menedzseriroda.
Tőzsér  Dánielt még a nyárig láthatjuk a Genk szerelésében 
(Fotó: Action  Images, arch
Tőzsér Dánielt még a nyárig láthatjuk a Genk szerelésében (Fotó: Action Images, arch

Belga forrásokra hivatkozva már tegnap közöltük, hogy Tőzsér Dániel valószínűleg előszerződést kötött az iránta régóta érdeklődő Genoával. Ám a hírt akkor még nem erősítette meg a futballista ügynöke, Filipovics Vladan,

A játékosügynök ma egy hivatalos közleményben adta hírül, hogy a középpályás négyéves szerződést kötött az olasz élvonalbeli Genoával, amelyhez a nyáron, genki kontraktusa lejártával csatlakozik. Várhatóan még ma az olasz klub is bejelenti a megállapodást.


„Igen nagy volt a felhajtás körülöttem az elmúlt hetekben, így mondhatom, megkönnyebbülést érzek most, hogy pont került az átigazolási ügyem végére. Különleges időszak volt ez a tél, hiszen rengeteg újságíró keresett, sok találgatás látott napvilágot velem kapcsolatban, és ugyebár felkavaró élményben is részem lehetett: megható volt, amikor az OH Leuven elleni meccsen a publikum tulajdonképpen elbúcsúztatott. De szerencsére lezárult ez a fejezet, visszazökkenhetek a csendes hétköznapokba, és az előttem álló három hónapra koncentrálhatok. Pályafutásom meghatározó időszaka a genki, és boldog lennék, ha egy újabb sikeres bajnoki szezon után hagynám el a klubot. Sokat adott az egyesület, de a Genk is kapott az elmúlt évek játékoskeretétől, hiszen szép eredményeket ért el a csapat. Így, hogy kitöltöm a szerződésemet – örömteli, hogy a nyáron szintén távozó Kevin De Bruyne is rendelkezésre áll a tavasszal – szeretném a játékommal meghálálni azt a szeretetet, amelyet a közönségtől kaptam” – fogalmazott az F-Group menedzseriroda által kiadott közleményben Tőzsér Dániel.

„Számomra megnyugtató, hogy lehetőségem van lezárni a belgiumi dolgaimat, és van időm berendezkedni az olaszországi élethez. A család is mellettem van, örülnek, hogy így alakul a sorsunk, várták már, hogy tisztázódjon a helyzet körülöttem – és várják az új kihívást. Noha hivatalosan csak július 1-től leszek a Genoa futballistája, a felkészülést már elkezdem, belevágok a nyelvtanulásba, mert abban az országban, ahol a taktikára igen nagy hangsúlyt fektetnek, elengedhetetlen a nyelvtudás. Menedzseremmel, Filipovics Vladannal sokat beszélgettünk arról, melyik ország labdarúgása feküdhet nekem leginkább, és mindketten arra a következtetésre jutottunk: az olasz stílus közel áll hozzám. Persze, ezt majd az idő mutatja meg, ám azt tudom, hogy a Serie A-ban nap mint nap bizonyítani kell. Az olasz élvonalban taktikailag érett játékosokra van szükség, de a passzoknak is kiemelt szerepük van, a középpályások feladata mozgatni a játékot – ez pedig az egyik erősségem. Ugyanakkor tisztában voltam és vagyok vele, hogy egy lépcsővel feljebb léptem, ahol természetes, hogy nagy a konkurencia. A Genoa közvetlenül az olasz elit mögött van, idén is a nemzetközi kupaszereplésért harcol, tehát itt senki sem reménykedhet bérelt helyben. Az viszont jó jel, hogy hosszú távú szerződést kötött velem a klub, ami egyértelműen jelzi: értékelik az eddigi karrieremet és megbecsülnek. Én mindent megteszek, hogy éljek ezzel a bizalommal!" – tette hozzá a középpályás, akinek ügynöke is kommentálta a megállapodást.

„Az elmúlt fél évben több országból mutatkozott komoly érdeklődés Tőzsér Dániel iránt, angol, német, spanyol és olasz klubokkal álltunk kapcsolatban, de a legkitartóbb a Genoa vezetősége volt, amely mindvégig ragaszkodott Dani szerződtetéséhez – mondta Filipovics Vladan. – Az olasz szakvezetés nagyra tartja a játékos tudását, és ezt az is bizonyítja, hogy négyéves megállapodást kötöttünk, ami a mai futballban hatalmas elismerést jelent. Természetesen minden esetben a labdarúgó hozza meg a végső döntést, ám ez az átigazolás mindkettőnk véleménye szerint a legjobb választás: az olasz labdarúgás ideális terep Dani számára, a Serie A egyik meghatározó csapata szerződtette, tehát mind anyagilag, mind szakmailag jól jár. Egy lépcsőfokkal feljebb lép, ugyanakkor én hiszem, hogy nem ez volt az utolsó előrelépés a pályafutásában. Olaszország legjobb egyesületei a harminc fölötti futballistákat is örömmel szerződtetik, és ha Dani a következő években is a legjobbját hozza, van esélye, hogy idővel a Serie A egyik topcsapatába kerüljön.”

TŐZSÉR LEGSZEBB PILLANATAI GENKBEN

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik