Szóba sem került Szalai távozása

Vágólapra másolva!
2014.04.05. 09:54
null
Szalai Ádámnak esze ágában sincs elhagyni a Schalkét (Fotó: MTI)
Mint pénteken megírtuk, a Kicker információja szerint Szalai Ádám a kevés játéklehetőség miatt távozni szeretne a Schalke labdarúgócsapatától. A magyar csatár a Nemzeti Sport érdeklődésére egyértelműen cáfolta a német szaklap értesülését.

 

– Látta a hírt a Kicker internetes oldalán?
– Persze. Sejtettem, hogy ezért telefonál – reagált Szalai Ádám, a Schalke 26 esztendős, tizenkilencszeres válogatott csatára.

– Ha csak a tavaszi szezont vizsgáljuk, tulajdonképpen lehetne alapja.
– De nincs, tényleg. Ez a téma szóba sem került a menedzseremmel, és arról sem tudok, hogy az egyesület megválna tőlem. A Schalkénál maradok.

– A Kickertől egyébként megkeresték? Csak mert az efféle hírek kapcsán magát a futballistát is célszerű megszólaltatni.
– Alapvetően így működne. Ezek szerint akad néhány unatkozó újságíró a Kickernél. De továbbmegyek: a szerző nemhogy engem, a menedzseremet és a Schalkét sem kereste meg.

– A kölcsönadás lehetősége sem vetődött fel?
– Hangsúlyozom, semmilyen formában sem került szóba a távozásom, sem kölcsönbe, sem végleg.

– Jól érzi magát Gelsenkirchenben?
– Igen.

– És mit gondol, a Mainztól érkezve átviszi azt a bizonyos lécet?
– Erre a kérdésre nem most válaszolnék, elvégre még az első idényem sem ért véget. Kétségtelen, hogy a tavasszal kevés játéklehetőséghez jutottam, de a karrierem mérlegét nem az elmúlt néhány hónap alapján kell megvonni. Mindig is az előrelépés lehetőségét kerestem, e tekintetben a tavaly nyári klubváltásom a legnagyobb ugrás, hiszen pontosan tudtam, hogy a holland válogatott Klaas-Jan Huntelaar az első számú középcsatár. Ahogy minden eddigi állomáshelyemen, Gelsenkirchenben is igyekszem minél többet tanulni, erősödni. Különben sem tudni előre soha, mikor jöhet el az én időm, holnap, holnapután vagy azután. Egyik nagy álmom valósult meg azzal, hogy pályára léphettem a Bajnokok Ligájában, és ha a csapat nem botlik meg, az automatikus főtáblás szereplést garantáló második vagy harmadik helyen végzünk a Bundesligában. Most részletezzem, hogy ez mekkora motivációs erő?

HA ARRA IS KÍVÁNCSI, HOGY A SCHALKE VEZETŐEDZŐJE ÉS KLUBMENEDZSERE MIT GONDOL SZALAI ÁDÁMRÓL, OLVASSA EL A NEMZETI SPORT SZOMBATI SZÁMÁBAN MEGJELENT CIKKET – AKÁR DIGITÁLIS FORMÁBAN IS!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik