Szalaira szemet vetett a Dortmund, játékoscsere jöhet

Vágólapra másolva!
2013.04.18. 21:50
null
Szalaiért a nyáron várható érdeklődés – a Mainz viszont nem feltétlenül kényszerül rá az eladására (Fotó: Action Images)
A Mainz labdarúgócsapata rendszeresen „táplálja" a Borussia Dortmundét – hogy mást ne mondjunk, a remek képességű vezetőedző, Jürgen Klopp játékosként 1989 és 2001, trénerként 2001 és 2008 között szolgálta a mainziakat, mielőtt a fekete-sárgákhoz került volna, illetve a szerb válogatott védő, Neven Szubotics is ott pallérozódott –, és a Kicker szerint elképzelhető, hogy a nyáron újabb játékosmozgásra kerül sor a két gárda között. Ez a német szaklap információi alapján akár Szalai Ádámot is érintheti: a Mainz három dortmundit vinne, a magyar centert kérheti a nagycsapat ellenértékként.

A három mainzi kiszemelt a Duisburgban kölcsönben játszó Julian Koch, a St. Pauliban szintén kölcsönjátékosként igen eredményes támadó, Daniel Ginczek, valamint a jobbszélső Jonas Hofmann. Mindhárom, a Dortmund kötelékébe tartozó fiatal játékos megjárta a német utánpótlás-válogatottakat, megvásárlásuk kifejezetten jól illene a mainzi játékospolitikába – a 05-ösök rendre vesznek vagy kölcsönöznek a nagyobb kluboknál viszonylag kevés lehetőséget kapó játékosokat.

A Kicker egy csavarral Szalai Ádámot is beteszi az átigazolási keringőbe. A magyar válogatott center felkeltette a Dortmund érdeklődését, a BVB ráadásul minden bizonnyal elveszti nyáron a topklubok által „körülrajongott” gólzsákot, Robert Lewandowskit, így középcsatárt kell keresnie. A lap szerint a dortmundiak Szalai 8.5 millió euróban meghatározott kivásárlási árát részben a mainziak kiszemeltjeinek átengedésével egyenlíthetnék ki. Mindenesetre Christian Heidel klubmenedzser a mainziak részéről leszögezte: ha nem akarják eladni Szalait, akkor nem is fogják.

„Ha tényleges vételi ajánlat érkezik be hozzánk, akkor ráérünk elgondolkodni, elfogadjuk-e" – mondta a Kickernek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik