nemzetisport.hu 2013.06.28 06:48 Frissítve: 2015.03.24 01:51

Szalai már idény közben tudta, elhagyja a Mainzot

Négy év a Schalke 04-ben: Szalai Ádám csütörtökön átesett az orvosi vizsgálaton, aláírt, megkapta a 28-as számú királykék mezt, és innentől nem mainzi, hanem gelsenkircheni játékosnak vallhatja magát. A magyar válogatott center a Nemzeti Sportnak adott nagyinterjúban beszélt a váltás hátteréről.

Íme, az új mezem! Szalai a Schalke arénája előtt (Fotó: Schalke 04)

 

 

– Tulajdonképpen mikor lépett a Gelsenkirchenbe vezető ösvényre?
– Most már elárulhatom, hogy az előző szezon közben nem csupán a Schalkétól kerestek, de mielőtt rákérdezne, a többi csapat nevét nem említeném, mert a tények ismeretében nem volna fair velük szemben – mondta a sűrű csütörtöki napja végén lapunknak Szalai Ádám. – A döntésemet, hogy a Mainznál erősebb együttesben szeretném folytatni a karrieremet, már idény közben meghoztam, erről tájékoztattam a vezérkart, meg természetesen Thomas Tuchel vezetőedzőt. Az eredetileg idén nyárig szóló szerződésemet is azért hosszabbítottam meg, hogy ha távozom, ne ingyen tegyem, hanem a Mainz is kapjon pénzt. Ez a legkevesebb, amit tehettem az eddigi klubomért.

Mit ér el Szalai Ádám a Schalke játékosaként?

Megbízhatóan pótolja a hollandot, akinek távozása után alapember lesz, és szerződést hosszabbít.   (8930)
Örök második marad Huntelaar mögött, a kispadra szorul, de csereként rendszeresen játszik 20-30 perceket.   (4639)
Amit egy klasszis csatár elérhet: ontja a gólokat, kiszorítja a csapatból Huntelaart, és pár éven belül sztárcsapathoz igazol.   (3680)
Sajnos hamar kiderül, hogy túl nagy lépés volt ideszerződni, a Schalke hamar eladja (jóval olcsóbban) Szalait.   (1983)
Összes szavazat: 19232
Szavazás kezdete: 2013. 06. 27
 

– Amelynek légkörét korábban családiasnak nevezte. Felkészült rá, hogy mostantól teljesen más környezet vár önre?
– Mainz tényleg a nyugalom szigete, a klubvezetőkkel kialakult kapcsolatom több volt a munkaadó és a munkavállaló viszonyánál. A kétezer-tíz januárja óta tartó időszakban válhattam profi, élvonalbeli labdarúgóvá, az egyesület a legnehezebb hetekben, hónapokban is kiállt mellettem, sohasem felejtem el, amit értem tett. Ami pedig az új környezetre, a Schalkéra vonatkozik: tudom, hová kerültem, és azt is, hogy mire vállalkozom.

– Csak egy nevet említek: Klaas-Jan Huntelaar. Holland válogatott középcsatár.
– Ismétlem magam: tudom, mire vállalkozom. A Stuttgartnál, a Real Madrid Castillánál, majd a Mainznál is úgy kezdtem el dolgozni, hogy tisztában voltam a versenyhelyzettel, különben sem adnak ingyen semmit sehol. Ez így van rendjén. Huszonöt évesen fiatalnak számítok, mégis sok mindenről le kellett már mondanom, iszonyú mennyiségű munka van mögöttem, amit alázat és kitartás nélkül aligha végezhettem volna el megfelelően. Ennek a gyümölcse a mostani szerződésem. Akárcsak eddig, most is elsősorban rajtam múlik, élek-e az élettől kapott lehetőséggel.

„A BUNDESLIGÁNÁL JOBB HELYEN PILLANATNYILAG NEM IS LEHETNÉK” – SZALAI ÁDÁM ÉLETE EGYIK LEGBOLDOGABB NAPJÁN VAN TÚL. MIT GONDOL A KARRIERJÉRŐL? MIÉRT TARTJA FONTOSNAK KLUBVÁLTÁSÁT? KERESSE A KÉTOLDALAS INTERJÚT AZ IMMÁR DIGITÁLISAN IS ELÉRHETŐ NEMZETI SPORT PÉNTEKI SZÁMÁBAN!

2020.02.07 14:16:42

Légiósok BORBOLA BENCE

EXKLUZÍV INTERJÚ. A szélső nem nyomozza, miért küldték el korábbi klubjától, az al-Ainnál viszont tárt karokkal fogadták.

2020.02.05 11:37:07

Légiósok P. K.

A görögöket lenyűgözte a 12 km-t futó középpályás, megjelentek a sajtóban a szerződésének részletei.

2020.02.03 09:23:51

Légiósok NAGY ZSOLT

„Otthon élhetek azután is, hogy visszavonultam” – 35 ezren a Penarol edzőmeccsén.