Stieber: Pályafutásom legelőnyösebb szerződését írtam alá

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.05.28. 08:38
null
Stieber lendületben: a patinás HSV-ban kiteljesedhet a karrierje (Fotó: Imago)
Stieber Zoltán hétfőn hároméves szerződést kötött a Hamburger SV labdarúgócsapatával – a háromszoros magyar válogatott szélső a Bundesliga „nagy öregjénél” folytatja a pályafutását. A Hamburg a Koblenz, az Alemannia Aachen, a Mainz és a Fürth után az ötödik német klubja a 25 éves játékosnak – aki pályafutása legelőnyösebb szerződését írta alá. Interjú.

– Mikor értesült a HSV vételi szándékáról?
– A visszavágó másnapján. A hamburgi vezetők utóbb elárulták, a két meccsen nyújtott teljesítményem győzte meg őket. Örömmel fogadtam a megkeresést, nem is tartott sokáig, amíg megegyeztünk. Szerencsére a két klub is hamar dűlőre jutott – minek is tagadjam, azt hittem, tovább alkudoznak.

– Mértékadó források szerint egymillió-kétszázezer euróért cserél gazdát a játékjoga. Megéri a pénzét?
– Remélem! Abba mindenesetre jó belegondolni, hogy ennyit fizetnek értem. A HSV büdzséjét tekintve nem nagy összeg, de magyar futballistára nem sűrűn költenek ennyit.

– Mehetett volna máshova is?
– A menedzserem azt mondta, hogy további három élvonalbeli csapat érdeklődik, azazhogy érdeklődött irántam. A legszebb az egészben, hogy amikor csapattársammal, Korcsmár Zsolttal nemrég arról beszélgettünk, később melyik élvonalbeli együttesben játszanánk szívesen, én a Hamburgot mondtam. Ha tudtam volna, hogy ez ilyen egyszerű...

– Két év után búcsúzik a Fürthtől. Hasznos időszak volt, nemde?
– Rendkívül hasznos. A balul sikerült mainzi kitérő után kerültem a Greutherhez, és akkora bizalmat kaptam, mint korábban még sehol. Ennek is köszönhető, hogy ismét felépítettem magam. Az első szezonom – még az első osztályban – jól alakult, aztán a vállsérülésem és az azzal járó műtét elrontotta a tavaszi idényemet. A kiesést követően rögvest próbáltunk visszajutni, volt is esélyünk rá, de a HSV, ugyebár, megálljt parancsolt nekünk. Én, hála Istennek, kaptam egy újabb lehetőséget, hogy bizonyítsam, megütöm az első osztályban megkövetelt szintet.

– A mainzi tapasztalat hasznosítható?
– Mindenképpen! Minden téren érettebb lettem azóta. A mai eszemmel nem biztos, hogy egy esztendő után elhagynám a Mainzot, inkább küzdenék azért, hogy beverekedjem magam a csapatba. Most már persze felesleges rajta rágódni, annál is inkább, mert mindent összevetve jól alakult az elmúlt két évem. Örökké hálás leszek a fürthieknek, mert mindvégig éreztem, hogy hisznek bennem. A mainzi fizetésem csaknem feléről mondtam le azért, hogy rendszeres játéklehetőséget kapjak, és tessék, az élet máris kárpótolt: eddigi pályafutásom legelőnyösebb szerződését írtam alá hétfőn.



„HA KÉT ÉVE EGYET HÁTRALÉPTEM, MOST KETTŐT UGROTTAM ELŐRE." TUDTA-E AZ OSZTÁLYOZÓN, HOGY FIGYELI A HAMBURG? EGYENESBE KERÜLT-E A KARRIERJE? PIETSCH TIBOR STIEBER ZOLTÁNNAL KÉSZÍTETT TELJES INTERJÚJÁT KERESSE A SZERDAI NEMZETI SPORTBAN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik