Sion: Lejár a szerződésed? Akkor nem játszol – mondták Vanczáknak

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.07.22. 08:48
null
Vanczák azért bízik benne, jut neki néhány meccs (Fotó: Imago)
A hét végén elkezdődött a svájci labdarúgó-bajnokság is, a Sion 2–2-re végzett a Luzern otthonában, pedig a 90. percben még 2–0-ra vezetett. Vanczák Vilmos, a vendégek 32 esztendős válogatott védője a kispadról nézte végig a mérkőzést – mellőzésének furcsa oka volt.

 

„Szerencsére minden rendben van velem, más az oka a mellőzésemnek – válaszolta a Nemzeti Sport érdeklődésére a 78-szoros válogatott labdarúgó. – Jövőre lejár a szerződésem, amelyet nem hosszabbítottam meg, Didier Tholot vezetőedző pedig közölte velem, hogy mivel ez az utolsó szezonom a Sionnál, ne számítsak állandó játéklehetőségre. Furcsa volt ezt hallani, mert a kezdőcsapat összeállításakor szerintem a labdarúgók formája a mérvadó, s nem az, hogy kinek mennyi idő van hátra a szerződéséből. Mindenesetre elfogadtam a döntést, de ettől még ugyanolyan keményen és elszántan edzek, mint eddig. Annyi mindent kaptam a Siontól, hogy soha az életben nem szeretnék csalódást okozni neki. Ezért úgy készülök, hogy ha mégis lehetőséghez jutok, jó teljesítménnyel a csapat hasznára váljak.”

Válogatott játékosunk eddig 276 tétmeccsen húzta magára a Sion szerelését, 41 gól és 13 gólpassz szerepel a neve mellett, no meg három Svájci Kupa-elsőség. Ebből a háromból a legutóbbit az idén szerezte meg az együttes, amely ezáltal az Európa-liga csoportkörében indulhat.

„Az ősszel már tripla terhelés lesz a csapaton, mert a bajnoki mérkőzések mellett a kupában és az Európa-ligában is pályára lépünk. Muszáj lesz rotálni a keretet, s így talán lesz esélyem játéklehetőséghez jutni – fejtegette Vanczák Vilmos. – Bárhogy is alakul a sorsom, emlékezetes szezonban reménykedem, hiszen ez az utolsó idényem a Sionnál, utána szeretnék még két-három évig odahaza, az NB I-ben futballozni.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik