Serie B: Laczkó Feczesin csapatánál folytatja - hivatalos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.08.30. 13:26
null
Laczkó Zsolt és Feczesin Róbert együtt segítheti a Padovát (Fotó: padovacalcio.it)
A Feczesin Róbertet is a soraiban tudó olasz másodosztályú Padova labdarúgócsapata bejelentette, hogy a magyar válogatott játékos, Laczkó Zsolt a klubnál folytatja pályafutását.

 

A klub honlapja arról ír, hogy a védelemben és a középpálya bal oldalán egyaránt bevethető játékos kölcsönbe kerül a Sampdoriától a Serie B-ben az elmúlt idényben a 11. helyen végző csapathoz, ám amint azt a Nemzeti Sport Online a futballista menedzserétől, Filipovics Vladantól megtudta, Laczkó szerződése a következő nyáron lejár a genovaiaknál, így már nem kell visszatérnie a Samphoz.

„Egy évvel ezelőtt az utolsó pillanatban dőlt csak el a sorsom, már a válogatottal készültem, amikor megtudtam: a Vicenzában folytatom. Most nyugisabb volt a helyzet... Komolyra fordítva: örülök, hogy megoldódott az ügyem! A nyarat a Sampdoriával dolgoztam végig, úgy edzettem, úgy készültem, hogy amennyiben lesz esélyem bekerülni a csapatba, boldogan maradok. De nagyon sokan voltunk, láttam, hogy nem rám épül majd a védelem. Én pedig játszani akarok” – mondta Laczkó.

„Volt több ajánlatom is, más országokból is kerestek, de a padovai lehetőség tűnt a legjobbnak. A Padova olyan klub, amelynek célja van, és hisz bennem. Barátokat hagytam Genovában, ugyanakkor örülök, hogy Feczével egy csapatban futballozhatok a jövőben. Biztos, hogy nagy segítségére leszünk egymásnak. Most csatlakoztam a kerethez, a szakmai stáb szeretné, ha már szombaton számíthatna rám, ezért dolgoznak a játékengedélyem megszerzésén. Elsősorban a védelemben számolna velem a Padova, de van, hogy öt középpályással futballozik a gárda, és akkor elképzelhető, hogy a szélen lépek majd pályára. Amúgy nekem mindegy, hol vet be az edző, a lényeg csak az, hogy folyamatosan játékban legyek, mert akkor hiszem, hogy segítségére leszek a válogatottnak.”

„Olaszországból és más bajnokságokból is voltak érdeklődők, de a Padova minden szempontból megfelel Laczkó Zsoltnak. Ismerik őt, tudják, hogy valóban erősítést jelent a megszerzése. A szakvezetés biztos benne, hogy a rájátszást érő helyek egyikéért folytatott harcban a magyar futballistának is kulcsszerep jut. Örülök, hogy két magyar játékos is egy erős, komoly célokért küzdő Serie B-s csapatba került – ahol nem csak kiegészítő embernek igazolták őket!" – kommentált Filipovics Vladan, Laczkó ügynöke.

Laczkó az elmúlt idényben is a Serie B-ben szerepelt – kölcsönben a szezon végén búcsúzó Vicenzánál –, akkor 13 bajnokin léphetett pályára, gólt nem szerzett.

A Padova a hétvégén kezdődött bajnokság első fordulójában hazai pályán 2–0-s vereséget szenvedett az újonc Trapanitól.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik