„Senki ne vegyen mérget Dzsudzsák távozására”

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2010.04.21. 16:21
null
Dzsudzsák remek szezonon van túl (Fotó: Action Images)
Dzsudzsák Balázs számára a Groningen elleni vasárnapi bajnokival befejeződött a mostani szezon, hiszen a PSV középpályása szabadrúgásból szerzett gólja után levette a mezét, amiért megkapta ötödik sárga lapját, így az utolsó fordulóban nem játszhat. Kérdés, hogy hol léphet majd pályára legközelebb bajnoki meccsen, hiszen holland és a spanyol lapokban már eddig is többször cikkeztek esetleges távozásáról, és nem vállalunk nagy kockázatot, ha kijelentjük, hamarosan megsokszorozódnak a vele kapcsolatos találgatások. Egyik menedzsere, Vörösbaranyi József szerint azonban egyáltalán nem biztos, hogy a középpályás elhagyja a PSV-t.

„A nyári átigazolási időszakot Dzsudzsák Balázs kapcsán hatalmas várakozás előzi meg a szurkolók és a szakma részéről is. Ezt érzékeljük, ugyanakkor szeretném leszögezni, Balázsnak nem kell távoznia a PSV-től, egyáltalán nem olyan kiélezett ez a helyzet, mint azt sokan gondolják" – nyilatkozta megkeresésünkre a játékos ügyeit intéző Stars and Friends menedzseriroda részéről Vörösbaranyi József.

„Az tény, hogy a jó szezonja után több csapat érdeklődését is felkeltette, de én  nem osztom azt a véleményt, mely szerint vagy most szerződik még nevesebb gárdához, vagy soha. Ha most nem távozik, akkor lehet, hogy jövőre fog, már csak azért is, mert akkor már csak egy év lesz hátra a 2012-ig szóló szerződéséből. Minden attól függ, mikor érkezik érte megfelelő ajánlat, mert ha a PSV megkapja azt az összeget, amit szeretne, akkor létrejöhet a megállapodás még idén is" – folytatta a menedzser.

Vörösbaranyi azt nem árulta el, hogy pontosan mekkora összegről van szó, de azt nem cáfolta, hogy a tízmillió eurót is meghaladja.

„Ekkora pénzt már egyetlen csapat sem dob ki csak úgy az ablakon, nagyon megfontolják a döntést, ami sok apróságon, más játékosok sorsán, sérüléseken is múlhat, ezért sem lehet előre látni, hogy mi fog történni a nyáron" – fogalmazott a játékosügynök, aki szerint az is hibás megközelítés, hogy a PSV azért adná el a szélsőt, mert nem indulhat a Bajnokok Ligájában.

„Innen Magyarországról ne akarja senki megmondani, mi a jó a PSV-nek, mert Dzsudzsák eladása mellé ugyanúgy lehet érveket felsorakoztatni, mint amellé, hogy megtartják és megcélozzák vele a bajnoki címet" – tette hozzá Vörösbaranyi.

A menedzser nem erősítette meg azokat a spanyol lapértesüléseket, hogy az Atlético Madrid a legkomolyabb kérő. Annyit mondott, több helyről érdeklődtek a játékos iránt, de példaként csak Olaszországot említette, ugyanakkor azt is kihangsúlyozta, hogy konkrét ajánlatot még nem kapott érte a PSV.

Vörösbaranyi leszögezte: Dzsudzsák jól érzi magát Eindhovenben, így senki nem vehet mérget a távozására, de ha mégis megy, akkor ő lesz minden idők legdrágább magyar futballistája.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik