Schalke: Szalai távozna a kevés játéklehetőség miatt - sajtóhír

Vágólapra másolva!
2014.04.04. 09:00
null
Szalai (balra) a nyáron távozhat a Schalkétól (Fotó: Reuters, archív)
Nem könnyű Szalai Ádám élete a német élvonalbeli Schalke 04 labdarúgócsapatánál: a bombaformában lévő Klaas-Jan Huntelaar mellett alig jut játéklehetőséghez az utóbbi időszakban a magyar csatár. A Kicker információi szerint a támadó elégedetlen a helyzetével, és ezt jelezte ügynökének is.

 

Csodásan kezdte a szezont a Mainztól nyolcmillió euróért szerződtetett Szalai Ádám, a Bajnokok Ligájában a főtáblára jutásból két góllal vette ki a részét a PAOK legyőzésekor (3–2). Később azonban folyamatosan egyre kevesebb játéklehetőséghez jutott, Klaas-Jan Huntelaar visszatérése óta pedig a Schalke legutóbbi 11 meccsén mindössze 58 percet kapott.

A holland válogatott támadó kirobbanó formában van, 11 gólt rámolt be a legutóbbi 13 mérkőzésén, nem csoda, hogy Szalai nem tudja őt kiszorítani a kezdőből. „Ádámnak ez most biztosan nehéz. De ő reálisan látja a helyzetet, nem kelt feszültséget. Nagyon profi futballista" – idézi a Kicker Jens Kellert, a Schalke vezetőedzőjét.

A Kicker úgy tudja, Szalai a kevés játéklehetőség miatt jelezte ügynökének, hogy „kezdjen el új klub után nézni". A magyar csatár szerződése 2017 nyaráig érvényes a Schalkénál.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik