Szalai Ádám négy évre a Schalkéhoz igazolt - hivatalos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.06.27. 10:42
null
Szalai Ádám immár hivatalosan is a Schalke játékosa
A Bundesligában szereplő Schalke 04 bejelentette, ami már napok óta a levegőben lógott: Szalai Ádám a Mainzból Gelsenkirchenbe szerződik. A 25 éves csatár négyéves szerződést köt a BL-selejtezőre készülő gelsenkircheniekkel. A hírt csütörtökön délután a Mainz is megerősítette hivatalos honlapján.

 

16.15: „Sziasztok! Ebben a pillanatban írtam alá a szerződésemet a Schalke csapatával, nagyon várom az új kihívásokat! Köszönöm nektek, hogy eddigi pályafutásom alatt mindvégig mellettem voltatok! Köszönet a Mainznak, ahol profi labdarúgó lettem, ahol fejlődhettem, ahol nagyon szép élményekben lehetett részem" – adta hírül az érintett magyar és angol nyelven is saját hivatalos Facebook-oldalán.

16.02: Szalai Ádámról készített portrécikkünket ide kattintva olvashatja el!

15.42: Szalai a Schalke hivatalos közlése szerint a 28-as mezszámot kapja a gelsenkircheni csapatban.

15.40:
Új csapatánál nagy várakozásokkal fogadják Szalait, Horst Heldt köszöntette a válogatott támadót: „Szalai kiváló csatár, aki a Mainznál is remek gólmutatókkal büszkélkedhet. A legutóbbi szezon is megmutatta, hogy sok jó játékosra van szükségünk. Fontos nálunk a verseny a csapaton belül. Ádám jó korban van, erős karaktert hoz az együtteshez. Biztos vagyok benne, hogy szép sikereket ér majd el itt.”

Szalai Ádám a 28-as mezt kapta a Schalkénél (Fotó: facebook.com/S04)
Szalai Ádám a 28-as mezt kapta a Schalkénél (Fotó: facebook.com/S04)

15.37: Christian Heidel, a Mainz klubmenedzsere a 05 honlapjának elmondta: „Szalai nagyszerű eredményeket ért el a klubnál az elmúlt három és fél évben, még hosszas sérülése sem hátráltatta a gólok termelésében. A Mainz hálás neki mindenért, és sok sikert kíván neki a továbbiakban.”

15.33:
Ahogy az várható volt, a hivatalos közlemény szerint Szalai Ádám négy évre kötelezte el magát a Schalkéhoz. Az átigazolási díjat egyik klub sem hozta nyilvánosságra.

15.24: HIVATALOS SZALAI KLUBVÁLTÁSA: Mindkét klub megerősítette az átigazolást, a Mainz hivatalos oldalán köszönt el magyar támadójától, akit a Schalke először a Twitteren üdvözölt, majd a klubhonlapon is beszámolt a transzferről.


12.36: Szalai
a Besiktas ellen mutatkozhat be új együttesében, a Schalke első felkészülési meccsét ugyanis a török élcsapat ellen vívja klagenfurti edzőtáborában július 21-én (vasárnap). Három nappal később egy angol élvonalbeli gárdával meccselnek a gelsenkircheniek, méghozzá a Southamptonnal.

12.23:
A Schalke csütörtökön kezdte a felkészülést a következő szezonra, szombaton pedig edzőtáborozásra utazik a csapat Donaueschingenbe, ahol július 6-ig marad. A legtöbb játékos már ma elkezdte a munkát, többen (többek között Benedikt Höwedes csapatkapitány, Julian Draxler, Jefferson Farfán, Jermaine Jones és Christian Fuchs is) azonban csak később kapcsolódnak be.

SZAVAZÁS

Mit ér el Szalai Ádám a Schalke játékosaként?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

12.14: A Schalke a következő két szezonban zöld, fekete és fehér színekben pompázó mezben lép pályára a nemzetközi kupaporondon (Bajnokok Ligája vagy Európa-liga), azaz Gelsenkirchen városának színeiben. A klub a város iránti tiszteletét szeretné kifejezni az új dresszel.

12.05: Jens Keller
, a Schalke vezetőedzője szerint a magyar támadó nagyon gólérzékeny, egyértelműen erősítést jelent a csapatnak.

12.03:
Horst Heldt szerint Szalai „mentálisan nagyon erős, akaratos, sikerre éhes és gólerős játékos”. A sportigazgató teljes nyilatkozata ITT!

11.48: Szalai a Schalke 04 harmadik nyári szerzeménye, korábban Felipe Santana (Borussia Dortmund) és Christian Clemens (1. FC Köln) érkezett a gelsenkircheniekhez.

11.40: A német sajtó már azt is tudni véli,
hogy mennyit kereshet Szalai Ádám a Schalkében. A hírek szerint a magyar támadó a négy év alatt négymillió eurót tehet zsebre, azaz évi egymillió eurót (mintegy 300 millió forintot).

11.37: A Schalke Bundesliga-története során három magyar futballistát küldött pályára bajnokin. Az 1964–65-ös idényben a nagykikindai születésű Tóth Gyula kapus 21 meccsen védte a gelsenkircheniek kapuját. A Ferencvároson és a Vácon keresztül a Schalkéba került magyar fiatalok közül Hajnal Tamás nyolc, Szollár Krisztián egy bajnokin kapott szerepet a királykékeknél. A Bundesliga-korszak előtt Lengyel Nándor az 1959–60-es idényben szolgálta a Schalkét. Lóránt Gyula edzőként 1979. március 19. és december 4. között dolgozott a gelsenkirchenieknél, ez volt edzői pályafutása utolsó németországi munkahelye.

11.30: A tekintélyes Kicker magazin internetes kiadása is megerősítette Szalai klubváltását – ahogy az egész német sportsajtó –, a hírek szerint a magyar légiós nyolcmillió euróért (azaz mintegy 2.4 milliárd forintért) igazol a BL-selejtezőre készülő csapathoz.

11.22: A gelsenkircheni klub időközben módosította Twitter-bejegyzését, Horst Heldt sportigazgató „új” nyilatkozatából kiderül: megegyeztek a Mainzcal Szalai átigazolásáról, ám a magyar válogatott játékos még nem írta alá szerződését, és az orvosin sem esett át. Ez aligha befolyásolja a klubváltás tényét, Szalai a Schalke játékosa lesz.

11.08: A Schalke közölte, hogy Szalai szerződése négy évre szól.

A szurkolók a Twitteren örömmel fogadták Szalai érkezését, kiemelték, hogy az új játékosuk a Stuttgart mellett a Real Madridnál is nevelkedett, és hogy így Klaas-Jan Huntelaar mellett még egy, tíznél több gólra képes csatára van a klubnak.

11.05: A klub egyelőre nem közölte, meddig szól Szalai szerződése, de a német sajtó szerint már a múlt héten megállapodtak a hosszú távú szerződésről.

 

11.00: A Schalke a hivatalos Twitter-oldalán bejelentette, hogy Szalai átesett az orvosi vizsgálaton, és a Schalke játékosa lett.

10.50: Az orvosi vizsgálatra vonatkozó kérdésre Heldt annyit mondott: „Semmit sem mondhatok, abból indulok ki, hogy ma megegyezünk."

10.35: „Ma van a nagy hír napja” – mondta Heldt a készülődő újságíróknak.

10.30: A Bild a Twitteren közölte, hogyHeldt azt mondta, öt perccel később kérdezzék meg Szalai átigazolásáról. Az elöljáró ezután állt a kamerák és a mikrofonok elé, hogy a Dortmundtól átigazolt Felipe Santana, a bochumi Leon Goretzka és Szalai ügyéről beszéljen.

Szalairól a múlt héten írtuk meg, hogy tíz napon belül klubot fog váltani. A Kicker hat napja írta meg, hogy a Mainz és a Schalke megegyezett Szalai 8 millió eurós vételáráról. A két klub hallgatott az ügyben, de a Bild tudni vélte, hogy a gelsekircheniek a Mainz kérésére halasztották el a bejelentést, mert Szalai korábbi klubja helyettest keresett.

A német sajtó lekövette az eseményeket, tegnap arról cikkeztek, hogy a magyar csatár elköszönt a Mainztól, amelynél nem állt edzésbe a hét elején.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik