MTI 2020.06.27 16:23 Frissítve: 2020.06.29 16:38

Salzburg: menedzsere szerint Szoboszlai 20 milliónál is többet ér

Esterházy Mátyás menedzser szerint a Red Bull Salzburgot erősítő válogatott labdarúgója, Szoboszlai Dominik jelenlegi piaci értéke 20 millió euró (7.1 milliárd forint) fölött van.

 

Nem kizárt, hogy Szoboszlai Dominik máshol kezdi meg a következő idényt (Fotó: AFP)

 

Esterházy Mátyás a közmédiának elmondta: örül annak, hogy az újrakezdést követően Szoboszlai kiemelkedően teljesít osztrák klubjában, viszont már a márciusi leállás előtt is voltak jelei annak, hogy a támadó középpályás fejlődése jó irányba halad. Hozzátette: ettől függetlenül menedzserként az élete nem bolydult fel az elmúlt hetekben.

„Nem csörög gyakrabban a telefonom, mint máskor, de nyilván nem tesz rosszat egy játékos megítélésének, ha nyolc tétmeccsen hat gólt szerez és van kilenc gólpassza” – nyilatkozta.

Bár a transfermarkt.de oldal 13.5 millió euróra becsüli Szoboszlai értékét, ügynöke szerint egy játékos esetében nem feltétlenül a honlap által megadott összeg a mérvadó. A salzburgi középpályás esetében a valós piaci érték „nyilván efölött van”.

„Úgy gondolom, hogy Dominik értéke nagyjából ott van, ahol különböző sajtótermékek saccolják, a jelenlegi teljesítménye mindenképpen a húszmillió euró fölötti kategóriába emeli őt” – nyilatkozta.

A 19 éves játékos salzburgi szerződése még két évig érvényes, amellyel kapcsolatban a menedzser annyit jegyzett meg, hogy nem feltétlenül terveznek változást a nyáron, esetleges klubváltására így nem is tért ki.

„Dolgozunk, Dominik is dolgozik a pályán, aztán meglátjuk, hogy ebből mi sül majd ki. Egyet ígérhetek, csak olyan lehetőségre fogunk rábólintani, ami szakmailag előrelépést jelent a játékosnak” – közölte.

2020.07.10 20:26:25

Légiósok MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Nem beszélve a nyugalmáról és emberi kvalitásairól.

2020.07.07 22:31:23

Légiósok SOMOGYI ZSOLT

Szoboszlai Dominik menedzsere szerint képviseltje Európa egyik legjobbja lehet a jövőben.

2020.07.01 19:37:32

Légiósok NAGY ZSOLT, NAGY-PÁL TAMÁS, TÖRÖK ATTILA (Dunaszerdahely), KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN (percről percre)

A Dunaszerdahely 1–1 után hiába dolgozott ki ellenfelénél több helyzetet, két gólt kapott a hajrában.