Sáfár megerősítette, hogy súlyos a sérülése

PATAKI GYULAPATAKI GYULA
Vágólapra másolva!
2010.02.15. 12:34
null
Sáfárra hosszú kihagyás vár (Fotó: Action Images)
Címkék
Bár csak ma délután esik át a tüzetes orvosi vizsgálaton, Sáfár Szabolcs úgy látja, elkerülhetetlen a műtét. Az Austria Wien labdarúgócsapatának magyar kapusa a szombati bajnokin szenvedett vállsérülést.

Felemás érzései voltak Sáfár Szabolcsnak a szombati bajnoki után. Míg csapata, az Austria Wien nagy csatában 4–3-ra legyőzte a Kapfenberget, addig őt a 27. percben sérülés miatt le kellett cserélni, és várhatóan hosszú kihagyás vár rá.

– Szerencsétlen eset volt – elevenítette fel a történteket a Nemzeti Sport Online megkeresésére Sáfár. – Rögtön tudtam, hogy nagy a baj, a bal vállam kiugrott a helyéről, az orvosoknak kellett visszarakni. Bár ma megyek orvosi vizsgálatra, már most elkerülhetetlennek látom a műtétet, ez pedig valóban három hónapos kihagyást jelenthet.

– Az ősszel is bajlódott sérüléssel. Akkor is a bal vállával voltak gondok?
– Igen, de a kettőt nem lehet összehasonlítani. Akkor körülbelül egy hetet, vagy tíz napot kellett kihagynom.

– Nem lehet, hogy nem pihente ki eléggé, és az köszönt most vissza?
– Biztos, hogy nem ez volt a gond. A fent említett eset októberben történt, és utána még védtem ősszel, sőt végigcsináltam az alapozást is, ráadásul nem a legpuhább körülmények között. Akkor nem jelentkezett, de ez benne van a játékban.

– Úgy tudom, az Austria Wien második számú kapusa is hasonló sérüléssel bajlódik.
– Igen, Robert Almer Szocsiban, még az alapozás alatt dőlt ki a sorból. Nála azonban nem olyan súlyos a helyzet, egy-két héten belül visszatérhet. Hogy milyen vállsérüléses periódusban van a csapat, azt jól jelzi, hogy a Kapfenberg ellen két gólt szerző csatárunknak, Roland Linznek is ez a problémája.

– Két kapus kidőlt. Nem tervezi a vezetőség, hogy új kapust szerződtet?
– Ausztriában már lejárt az átigazolási időszak, legfeljebb olyan kapus érkezhet, akinek nincs szerződése. De egyelőre nem tudok róla, hogy ilyen tervek lennének, valamint Almer, mint említettem, tényleg rövid időn belül újra rendelkezésre állhat.

– Az Ön sorsát mennyiben befolyásolhatja ez a sérülés?
– Nagyon. A nyáron lejár a szerződésem, és kérdés, hogy ezek után a vezetők mennyire vesznek előre a tárgyalásoknál.

– Nem is beszéltek még a folytatásról?
– Nem. A klubnak márciusban kell leadni a költségvetést, hogy megkapja a licencet a szövetségtől. Az elmúlt években is az volt a tendencia, hogy akkor ültek le tárgyalni a játékosokkal.

– Ha Önön múlik, mennyi ideig maradna még a bécsieknél?
– Még két bajnokságot vállalnék itt, utána profiszinten biztosan nem futballoznék. Szeretnék a csapat kötelékében maradni a visszavonulásom után is. Ha minden jól alakul, kétezer-tizenegy decemberében elvégzem az A-licences edzői tanfolyamot, és szívesen vállalnék feladatot az utánpótlásban, de tervezem azt is, hogy kapusedzőként folytatom. Egyelőre azonban még védeni szeretnék.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik