Románia: Vass nem tart attól, hogy sértegetik a stadionokban

Vágólapra másolva!
2012.07.12. 13:03
Nem tart attól Vass Ádám, a CFR Cluj labdarúgócsapatának újonnan igazolt magyar játékosa, hogy a román stadionokban célpont lesz a helyi szurkolók körében – a hírek szerint pedig a Dinamo Bucuresti ultrái a román Szuperkupa-mérkőzésre már kiírással készülnek, mondván, a védekező középpályás „lemagyarozta” Kolozsvárt. Vass a Nemzeti Sportnak adott interjújában elmondta: nem gondolt arra a szerződés aláírásánál, hogy a lelátón nem kívánt külön érdeklődést kelthet...

„Korábban sohasem jártam Kolozsváron, de sajnos még Erdélyben sem – beszélt szerény helyi kötelmeiről a középpályás. – Az ausztriai edzőtáborozás miatt sok időt a szerződés aláírása óta sem töltöttem a városban, szerdáig szűk másfél napot voltam ott, annak is a java az ügyek intézésével telt el. Az utcán sétálva örömmel hallottam itt is, ott is magyar szót. Mindent megteszek majd, hogy a pályán mutatott teljesítményemmel belopjam magam a helyi szurkolók szívébe”

Vass Ádám arról is beszélt, nem tart attól, hogy magyarként esetleg sértegetni fogják a román stadionokban.

„Őszintén megmondom, amikor aláírtam a szerződésemet, erre az eshetőségre nem gondoltam. Nem is szeretnék idő előtt foglalkozni ezzel. Ha netán előáll hasonló helyzet, mondjuk beszól nekem valaki, majd próbálom félretenni a zavaró körülményeket. Egyelőre azonban csak az érdekel, hogy a pályán bizonyítsak.”

Pászkány Árpád, a kolozsvári vasutascsapat tulajdonosa évekig nem hozott a CFR-hez magyar játékost – a nyáron azonban előbb a marosrudasi Sepsi László, aztán Vass érkezett.

„Hogy miért változtatott Pászkány Árpád az eddigi stratégiáján, senki sem tudja megmondani, még spekulálni sem igen lehet. Néhány éve, a Bajnokok Ligája-indulás kiharcolása után szóba került Dzsudzsák Balázs neve, később két Honvéd-ifista Kolozsvárra csábítása, de a klub ilyen-olyan indokkal mindannyiszor kihátrált a lehetőségből. Sohasem mondták ki, hogy nem kell magyar játékos, a gyakorlat mégis ezt sejtette. Az biztos, hogy most a kolozsvári magyarok el vannak ájulva örömükben” – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak Boros Miklós sportújságíró.

BOLDOG VAGYOK, HOGY EGY MAGYAR VÁROSBAN JÁTSZHATOK - VASS ÁDÁM


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik