Románia: Vass Ádámmal nem számol a kolozsvári CFR

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.07.01. 11:36
null
Vass Ádám kolozsvári szereplése, úgy tűnik, véget ér (Fotó: NS-archív)
A ProSport, a romániai Yahoo!, a Gazeta Sporturilor, illetve a manna.ro egybehangzó értesülései szerint megválik a tizenegyszeres magyar válogatott Vass Ádámtól a kolozsvári CFR labdarúgócsapata. A hírt a középpályás menedzsere, Paunoch Péter megerősítette a Nemzeti Sport Online-nak.

Vass „menesztésének" oka taktikai: az új vezetőedző, Mircea Rednic 4–4–2-es felállásban képzeli el a kolozsvári csapatot, melyben a klasszikus védekező középpályást játszó magyar légiósnak nincsen helye. Szintén távozik a CFR-től Ronny és Liviu Ganea is – velük már tizennyolcra nőtt azon futballisták száma, akikkel nem számol a szakmai stáb.

Vassnak 2015 júniusáig élő szerződése van a kolozsvári együttesnél, így elképzelhető kölcsönadás és szerződésbontás is, az érintett felek még egyeztetnek. Vass az előző szezonban sérülésekkel küszködött, 15 bajnoki mérkőzésen szerepelt a CFR-ben.

„A CFR már engem is értesített arról, hogy nem számolnak Vass Ádámmal, ezért tárgyalunk a jövőjéről. Ez egy teljesen új helyzet, hiszen élő szerződése van a játékosnak, és mi úgy számoltunk, hogy Kolozsváron marad. A bejelentés azért is meglepő, mert egy BL-selejtezőben induló csapattól nemrég érkezett Vassért egy konkrét ajánlat, amelyet a klub elutasított" – nyilatkozta a Nemzeti Sport Online megkeresésére Vass Ádám menedzsere, Paunoch Péter.

„A jövőről egyelőre nem tudok mit mondani, nincs szó arról, hogy azonnal szerződést bontanánk. Először is meghallgatjuk a klub elképzeléseit, aztán döntünk a folytatást illetően. A magam részéről például egy kölcsönadást is reális megoldásnak tartanék" – tette hozzá a játékosügynök, aki azt is megjegyezte: a korábbi kérő már nincs képben, mert a CFR elutasítása után szerződtetett egy másik kiszemeltet.

Kérdés, szóba jöhet-e a folytatást illetően Ferencváros. Mint ismeretes, a Ferencváros labdarúgócsapata tavasszal együttműködési megállapodást kötött a kolozsvári CFR-rel, és eszerint a két klub között elképzelhető a jövőben kölcsönös játékosmozgás, futballisták kölcsönadása. Eddig erre nem láttunk példát, de nem zárható ki, hogy a Ferencvárosban nevelkedő Vass Ádám nyitja majd a sort.

„Egyelőre semmit sem zárok ki, így azt sem, hogy Ádám visszatér Magyarországra. Ha így alakul, akkor a Ferencváros lesz az a csapat, amelyik szóba jöhet. De mint már mondtam, egyelőre minden nagyon képlékeny, még senkivel sem egyeztettem. Először is a kolozsváriakkal kell tárgyalnom. A megbeszélésre még a héten sort kerítünk, méghozzá Barcelonában, ahol egy játékosbörzén veszek részt, és ott lesznek a kolozsvári vezetők is” – válaszolta ezzel kapcsolatos kérdésünkre Vass Ádám menedzsere, Paunoch Péter.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik