nemzetisport.hu 2016.09.28 12:51 Frissítve: 2016.09.28 23:52

Románia: magyarsága miatt szidták, a bukaresti klub légiósa lehet

A bukaresti Dinamo labdarúgója lehet Bőle Lukács, a román élvonalban szereplő CSM Politehnica Iasi magyar légiósa. Az esetleges klubváltásnak külön pikantériát ad, hogy tíz hónappal ezelőtt a két együttes bajnokiját amiatt kellett megszakítania a játékvezetőnek, mert a Dinamo-drukkerek magyarellenes rigmusokat skandáltak a pályára lépő Bőlének. A klubot emiatt 10 ezer lejes – kb. 700 ezer forintos – pénzbírsággal sújtották.

Bőle Lukács 2014-ben Kaposvárról igazolt a CSM Iasihoz (Fotó: prosport.ro)

 

A kulcsszemély az ügyben Florin Prunea, a CSM Iasi elnöke, aki játékoskarrierje során 11 szezont húzott le a fővárosi Dinamónál, és akinek szakértelmére ügyvezetőként számítanának. Ionut Negoita, a Dinamo tulajdonosa elismerte, hogy felvette a kapcsolatot Pruneával.

„Volt egy beszélgetésünk Pruneával, akinek nagyra értékelem a vezetői képességét. De tisztában vagyok azzal is, hogy számára a CSM Iasi olyan projekt, amelynek végcélja a bajnoki cím. Majd meglátjuk, mi történik utána.”

A gsp.ro információi szerint nem kell arra várni, hogy a CSM Iasi bajnok legyen. Annál is inkább, mert hiába harcolták ki a nemzetközi kupaindulást az előző idényben, jelenleg tíz forduló alatt szerzett 12 pontjukkal csupán a 8. helyen állnak a tabellán. Nehezen lehetne a csapatot a favoritok közé sorolni. Ennek ismeretében már nem meglepő, hogy a honlap úgy tudja: Prunea megállapodott a Dinamóval. Csak az a kérdés, hogy mikor vált: a közeljövőben vagy csak a szezon után.

Amennyiben Prunea elhagyja a CSM Iasit, úgy két játékost vinne magával a bukaresti klubhoz: a 24 éves Alexandru Cretut és a 26 éves Bőle Lukácsot. A magyar légiós 2014-ben Kaposvárról igazolt a CSM Iasihoz, amelynél alapembernek számít. Szerződése a nyáron járt le, és menedzsere arról adott tájékoztatást, hogy hat országból volt ajánlata. Végül egy szezonra hosszabbított. A magyar szélső nyolc bajnokin lépett pályára a szezonban, három gólja mellett egy gólpasszt adott. A Transfermarkt 500 ezer euróra becsüli Bőle értékét.

2019.09.10 08:52:00

Légiósok SOMOGYI ZSOLT

Hazajött Amerikából, de csak azért, hogy áldozatra képes játékosokat keressen a Sporting Kansasnek.

2019.08.28 12:10:08

Légiósok KAMLER JÁNOS

„Amikor hétfőn Mainzba érkeztem, előtörtek az emlékek, annyi minden szép eszembe jutott.”

2019.08.27 23:39:39

Légiósok SOMOGYI ZSOLT

NS-VÉLEMÉNY. Felfoghatatlanul nagy a verseny, hatalmas a konkurencia.