RB Leipzig: Gulácsi szerződést hosszabbított – hivatalos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.12.17. 18:00
null
Tovább, tovább! Gulácsi Péter hosszabbított Lipcsében (Fotó: AFP)
A német Bundesligában szereplő RB Leipzig labdarúgócsapata hivatalos honlapján közölte: szerződést hosszabbított Gulácsi Péterrel. A lipcseiek első számú kapusa 2022-ig írt alá.

 

Gulácsi Péter 2015 nyarán szerződött az RB Leipzighez, a lipcseiek testvérklubjától, az osztrák Bundesligában vitézkedő Red Bull Salzburgtól. A 27 éves magyar válogatott kapus a lipcseiek első csapatában 72 tétmérkőzésen védett, összesen 91 gólt kapott, 16 találkozón pedig lehúzta a rolót, azaz kapott gól nélkül abszolválta az összecsapást.

A 14-szeres magyar válogatott Gulácsi első számú kapussá vált az RB Leipzignél, ebben a szezonban az eddigi 16 bajnokiból csak egyszer nem ő védett, a Bajnokok Ligájában és a Német Kupában is minden meccsen a pályán volt – a Bayern München elleni emlékezetes kupameccsen (amelyen a bajorok tizenegyesekkel jutottak túl a lipcseieken) a mérkőzés legjobbjaként emlegették.

Gulácsi szerződése 2020 nyarán járt volna le a Leipzignél, kontraktusát két évvel meghosszabbította.

„Péter a feljutás kiharcolása óta az első számú kapusunk, és folyamatosan fejlődik. Nyugalmat sugároz, stabilitást ad a csapatnak, támogatja a társakat. Ebben a szezonban különösen jól teszi a dolgát, neki köszönhetően megmentettünk néhány pontot a bajnokságban. Örömmel tölt el, hogy szerződést hosszabbítottunk vele" – így Ralf Rangnick sportigazgató.

Az RB Leipzig az év utolsó bajnoki mérkőzésén épp a Dárdai Pál irányította Herthát fogadja. A mérkőzésről élő, szöveges tudósítást olvashatnak a Nemzeti Sport Online-on!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik