nemzetisport.hu 2018.08.23 14:10 Frissítve: 2018.08.23 14:45

PL: „Dzsudzsák jól illene a Cardiff City játékához”

Nem csak a Nemzeti Sport Online összeállításában szerepel Dzsudzsák Balázs, mint a Premier League klubok lehetséges kiszemeltje az átigazolási időszak utáni vészmegoldásként. A Premier League-gel együttműködő Talksport rádiócsatorna internetes oldalán, a legjobb tíz, szabadon igazolható játékost felsoroló cikkben is megtalálható a magyar válogatott csapatkapitánya.

Dzsudzsák Balázs megállná helyét Angliában, de mennyire motivált? (Fotó: AFP)

 

Dzsudzsák a nyáron távozott az emírségekbeli al-Vahdától, és még nincs új klubja. Nehéz megmondani, hol folytatja, a Talksport szerint könnyen kiköthet a Premier League-ben.

„Dzsudzsák egykor a holland klubfutball legnagyobb ígérete volt, technikailag nagyon képzett, gólérzékeny. Ám azzal, hogy a PSV-ből az Anzsi Mahacskalához szerződött, meghökkentette a szakmát – írja róla a Talksport. – Azóta a dubai al-Vahdában is játszott, de az anyagi érdekből meghozott döntések sorozata után benne van a pakliban, hogy visszatérjen az európai top futballba.”

A szaklap elemezte Dzsudzsákot, miért lenne érdemes szerződtetni, s hol lenne rá szükség.

„A különösen a pontrúgásoknál hasznos 31 éves játékos jól illene a Cardiff City játékához, hiszen a walesi csapat elsősorban ilyen szituációktól remélhet gólokat. Dzsudzsák képes arra, hogy megverje a védőt egy az egyben, és utána középre íveljen, ami szimpatikus lehet Neil Warnocknak” – áll a cikkben.

A harmadik bekezdésben megkérdőjelezték Dzsudzsák motivációját és azt latolgatták, mennyire valós az Angliába szerződés esélye.

„Kétségtelen, hogy megállná a helyét a Premier League-ben, viszont nagy kérdőjel az ambíciója. Dubaiban két évig élvezte a luxust, ezek után mennyire lelkesítené, hogy Angliában a kiesés ellen kell küzdenie? Ugyanakkor a listánkon szereplők közül róla tudjuk a leginkább elképzelni, hogy különöset alkosson a Premier League-ben” – írták a magyar válogatott játékosról.

A listán rajta kívül szerepelt többek között Yaya Touré, Bakary Sako, Samir Nasri, Hatem Ben Arfa és Claudio Marchisio is.

2019.07.06 00:09:25

Légiósok THURY GÁBOR

ALAPVONAL. Mennyire tesz jót egy 18 esztendős fiatalnak, aki azzal kel és fekszik, hogy szinte napról napra nő az értéke?

2019.07.03 11:52:01

Légiósok nemzetisport.hu

Játékosaink szerte a világon: ismerkedjen meg a „magyar légióval”! Az Egyesült Államoktól Hongkongig szinte mindenhol találni magyar futballistákat.

2019.07.01 21:29:35

Légiósok THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Mit ér a futballista, ha magyar?

2019.06.23 09:34:23

Légiósok SOMOGYI ZSOLT

A Slovanban más lett a játéka az első válogatott meccsén gólt szerző támadónak.