Palermo: Balogh Norbert megvan, sőt alá is írt! – hivatalos

Vágólapra másolva!
2016.01.13. 13:53
null
Balogh Norbert szerződtetését a hivatalos honlapján jelentette be a Palermo
Hivatalossá vált, amit napok óta tudni lehetett, Balogh Norbert az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Serie A) szereplő Palermóban folytatja pályafutását. Az olasz klub 2.2 millió eurót fizetett a játékosért, aki négy és fél év alatt 2.8 millió eurót keres majd – számolt be róla a DVSC honlapja.

Bár olasz sajtóértesülések arról számoltak be, hogy Balogh eltűnt, a két klub jelezte, hamarosan megállapodás születik, szerda délután pedig a Palermo a hivatalos oldalán bejelentette az átigazolást.

Balogh korábban több klubnál is járt látogatáson – köztük a Chelsea-nél a Stamford Bridge-en is –, hivatalos ajánlatot azonban, amelyről a DVSC is beszámolhatott, csak a Palermo tett, erről a debreceniek szombaton írtak honlapjukon.

„Balogh lesz az új Cavani, meglátjátok. Ötmillió eurót fizettem érte plusz a bónuszok, és rögtön nemet mondtam egy angol klubnak, amely tízmillió eurót ajánlott ezt követően” – fogalmazott a napokban Maurizio Zamparini, a Palermo elnöke.

Az olasz klub 2.2 millió eurót fizetett a játékosért, aki négy és fél év alatt 2.8 millió eurót keres majd – számolt be róla a DVSC honlapja.

A DVSC-TEVA honlapja korábban úgy fogalmazott: az elmúlt években a magyar labdarúgók játékjogával kapcsolatban lebonyolított transzferek közül valószínűleg a legnagyobb értékű valósul meg, amennyiben megegyezés születik. A magyar klub szerdai tájékoztatása szerint a csatár játékjogával kapcsolatban 2.2 millió euróban (694.1 millió forint) állapodtak meg a felek, és ezt már teljes egészében át is utalták az olaszok.

A debreceni közlemény emlékeztet rá, hogy a Palermo elnöke, Maurizio Zamparini a közelmúltban azt nyilatkozta: ötmillió eurót fizetnek a magyar labdarúgóért. Ezzel kapcsolatban a klubvezetõ a DVSC-nek küldött válaszában úgy fogalmazott, hogy az általa említett összeg magában foglalja a játékos négy és fél éves fizetését is, amely 2.8 millió euró (883.4 millió forint).

Maurizio Zamparini levele a DVSC-nek (Fotó: dvsc.hu)
Maurizio Zamparini levele a DVSC-nek (Fotó: dvsc.hu)

 

A Debreceni Labdarúgó Akadémián nevelkedett támadó a Hajdúböszörményben lett igazolt labdarúgó, 2014-ben fél évig kölcsönben a Létavértesben játszott. A Debrecennél a 2014–2015-ös szezon óta élvezte Kondás Elemér vezetőedző bizalmat. Ebben az idényben 24 meccsen öt gólt szerzett.

A Debrecentől érkező csatár 2020-ig írt alá, és a 22-es mezszámban játszik majd.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A DVSC-NÉL
Érkezők:
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők:
Kertész Tamás (Békéscsaba), ifj. Sándor Tamás (Balmazújváros)
Az utánpótlásból felkerültek/ profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek:
Távozók: Balogh Norbert (Palermo – Olaszország), Zsidai László (Puskás FC)
Kölcsönbe távozók: Geoffrey Castillion (holland, Puskás FC)
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz:
Távozhatnak/ érdeklődnek irántuk:

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik