nemzetisport.hu 2014.12.28 11:40 Frissítve: 2015.03.16 02:05

Olaszország: megvan a Napoli magyar csatárának új klubja

A Nemzeti Sport Online értesülései szerint az olasz harmadosztályon belül cserél klubot januárban Novothny Soma, akinek lehetséges váltásáról már korábban is írtunk.

 

A Serie A-ban szereplő Napoli magyar csatára a 2014–2015-ös szezon kezdetén szerződött a Mantovához, és januártól a szintén a Lega Pro A csoportjában szereplő FC Südtirolnál folytatja kölcsönben.

Novothny a Mantova jóvoltából már a január 5-én kezdődő téli átigazolási időszak előtt új csapatával készülhet, így január 6-án – a 19. forduló nyitó mérkőzésén – akár be is mutatkozhat az FC Südtirolban az Arezzo ellen.

A magyar csatárt a Mantovánál elkerülték a gólok (13 találkozón öt alkalommal volt kezdő, gólt nem szerzett), a Südtirolnál az az Adolfo Sormani vezetőedző segíthet neki formába lendülni, aki 2012 nyarán a Napoli Primaverához hívta, majd egy évvel később a Watfordnál – Gianfranco Zola menedzser másodedzőjeként – is dolgozott Novothny lehetséges átigazolásán, ez végül nem valósult meg.

A Südtirol 18 forduló után a Lega Pro (olasz harmadosztály) A csoportjának 9. helyén áll, 10 ponttal lemaradva a biztos feljutást jelentő első helytől és 8 pontra a rájátszást érő pozícióktól (2-4.).