NS Hosszabbítás: Filipovics Vladan – messzelátó

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.02.03. 19:20
null
Filipovics Vladan (Fotó: Koncz György)
A Nemzeti Sport szombati számában megjelenő Hosszabbítás-mellékletből ajánljuk.

Hétköznapi kalandok: szerdán még Kínában tartózkodott, csütörtökön hazatért, pénteken pedig elrepült az Egyesült Államokba… Beszélgetés az átigazolási időszakban három kontinenst bejáró, a Magyarországtól távoli futballpiacok különös oldalát megismerő menedzserrel, Filipovics Vladannal.

– Amióta tart a téli átigazolási időszak, hány országban bukkant fel?
– Sokban… Hirtelenjében össze sem tudom számolni. Azt már igen, hogy hány kontinensen jártam. Nos, Európa számos országán kívül Ázsiába és Észak-Amerikába is el kellett utaznom.

– Azt tudom, hogy az Egyesült Államokba a Chicagóhoz szerződő Nikolics Nemanját kísérte el, de azt nem, hogy Ázsiába merre vetette a sors.
– Kínába.

– Huszti Szabolcs miatt?
– Nem miatta. Őt csakugyan megkereste korábbi klubja, a Csangcsun Jataj, de amellett, hogy az eddigi tárgyalások Németországban zajlottak, annál többet, mint hogy már-már visszautasíthatatlan ajánlat érkezett érte, egyelőre nem érdemes mondani. Ha csak azt nem, hogy a következő napokban orvosi vizsgálaton esik át – ha minden rendben lesz, visszatérhet Kínába.

– A játékos váltana?
– Ha úgy alakul, igen. Kapkodni szerencsére nem kell, mert Kínában február végéig lehet igazolni. Benne van a pakliban, hogy jövő hét elején bejelentik a szerződtetését, amiként az is, hogy csak később. Talán a nyelvtudás sem lenne akadály – még az is lehet, hogy Szabi Németországban megtanult kínaiul...

A Nemzeti Sport szombaton megjelenő Hosszabbítás című mellékletében Filipovics Vladan mesél Pietsch Tibor kollégánknak a kínai, a dél-koreai és az amerikai futballpiac különlegességeiről, s arról is, mennyire fontos a korábbi, személyes ismeretségek sora, s melyek voltak azok a szerződéstervezetek, amelyekből végül ilyen-olyan okok miatt nem lett semmi.

Kulisszatitkok többek között Nikolics Nemanja, Huszti Szabolcs, Guzmics Richárd, Gyurcsó Ádám, Kovács István, Futács Márkó és Elek Ákos helyzetéről.

• És a Hosszabbításban még olvashat arról is, hogy…
– Andy Möller egy meggondolatlan műeséssel a teljes Bundesligát megosztó botrányt kavart;
– milyen eszköztárral élnek (vissza) az elmebeteg teniszszülők a testi fenyítéstől a verbális terrorig;
– az 1983-as londoni maratoni győztese, Mike Gratton szerint miként változott meg a maratoni futás a tömegesedés és a pénzdíjak növekedése hatására;
– a gitáros legenda, Tátrai Tibor miért árnyékbokszol még manapság, kilenc kézműtét után is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik