NS Hosszabbítás: Bogdán Ádám és a csodaév

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.05.27. 23:33
null
Bogdán Ádám a felesége és a kislánya társaságában (Fotó: Koncz György)
Szombaton ismét nyolcoldalas Hosszabbítás melléklettel jelenik meg a Nemzeti Sport.

 

Olyan magasan jegyzett klubban, mint a Liverpool, egyetlen honfitársa sem játszik. Igaz, Bogdán Ádám is kevesebbet annál, amennyit az ötszörös BEK-/BL-győztes egyesületbe igazolásakor remélt. Mégsem bán semmit, mert egyrészt megtapasztalta, milyen abban a varázslatos világban létezni, amelyhez a Pool tartozik, másrészt ahogyan szakmailag, személyiségében is fejlődött. Nem mintha ne ostromolta volna azelőtt is a fellegeket – mindkét tekintetben.

– Jó itthon?
– Nagyon!

– Ennyire hiányzott Magyarország?
– Rettentően. Mindig jó hazajönni, mindig nehéz visszamenni… A kislányunk, Mila is kivirult, amióta itthon vagyunk. Mindenkire ráköszön, aki csak szembejön velünk. Az embereknek, a kutyáknak, sőt még a kukáknak is integet. Látom rajta, milyen jól érzi magát, és ez engem is feldob.

– Angliában mi hiányzik leginkább?
– Az itthonlét. Hogy reggel le tudunk sétálni a Duna-partra. Hogy a nagymamám öt percre lakik tőlünk. Hogy az édesanyám öt percre dolgozik innen. Hogy ha az öcsém azt mondja, hogy hétre nálunk van, elég hét előtt öt perccel elindulnia. Más tészta, hogy ritkán indul el idejében... Olyan ember vagyok, akinek fontos, hogy a családtagjai és a barátai a közelében legyenek, aki imádja, ha a nagymamája spenótot főz neki.

– Tükörtojással?
– Bármivel. Csak oda akartam kilyukadni, hogy ha Pesten vagyok, kitágul előttünk a világ. A feleségemmel, Brigivel kétezerhétben költöztünk Angliába, és kilenc év nagy idő. Főleg ott, ahol szinte megállás nélkül esik. Vannak jó játszóterek, de Milát nem tudjuk berakni a hintába, mert az csuromvíz...

– A borút nem váltja fel derű, ha belegondol, hogy az évek során a Bolton-drukkerek egyik kedvencévé vált, az elmúlt idényt pedig a Liverpool kötelékében tölthette?
– De.

Bogdán Ádám csodaévként megélt szezonjáról, a Liverpoolnál tapasztalt hihetetlen körülményekről, az idény karakterépítő hatásáról, a kapusposzt kegyetlenségéről és az Eb-szereplés esélyének lemondásáról a Nemzeti Sport szombaton megjelenő, Hosszabbítás című mellékletében olvashatnak bővebben.

És még olvashatnak arról, hogy…
– ha a kellő pillanatban elesik, talán Európa-bajnok lenne Thomas Doll, de ki tudja miért, mégis talpon maradt;
– színészből lett egy újságcikk hatására hegymászó Gyenyisz Urubko, aki aztán a világ 14 nyolcezres csúcsát is oxigénpalack használata nélkül hódította meg;
– mélyről indult, aztán a Laboral Kutxa kulcsemberévé vált Hanga Ádám, aki az Euroliga négyes döntője után a spanyol bajnokság rájátszásában is nagyot alkotna;
– csak négy éve csöppent a kerékpározás világába, de mesés fotókat készített a Giro d'Italiáról Bálint Richárd, aki ellenőrzött körülmények között nyújtana orvosi segítséget a teljesítőképességük határára jutó országúti versenyzőknek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik