Novothny Soma a Napolinál folytatja pályafutását

Vágólapra másolva!
2012.01.26. 17:33
null
Novothny Soma a Veszprém mezét a Napoli szerelésére cseréli (Fotó: veszpremfc.hu, archív)
Címkék
A Nemzeti Sport információi szerint az NB II-es Veszprém 17 éves tehetsége, Novothny Soma ügyében megszületett az egyezség az olasz élvonalbeli Napolival – a csatár fél évre kölcsönbe kerül az olasz klub Primavera csapatához, ötéves opcióval.

Még tavaly novemberben a Nemzeti Sport Online számolt be elsőként a hírről, hogy a 17 éves veszprémi Novothny Somát szerződtetni kívánja az olasz élvonalbeli Napoli, és bár más klubok érdeklődését is felkeltette, az olaszok bizonyultak a legkitartóbb kérőnek.

A többszörös U-válogatott csatár az NB II Nyugati csoportjában 13 meccsen kilenc gólt szerzett az ősszel. Ezt követően az 1. FC Kölnhöz utazott néhány napos ismerkedésre, ami után a Bundesligában szereplő klub szakvezetése jelezte, tavasszal is szemmel tartja a tehetséges csatárt.

Itthonról a Pápa, a Haladás és a Győr is érdeklődött a támadó iránt, ám a nápolyiak nem várták meg, míg elhalásszák előlük a csatárt.

„Itt vagyunk Nápolyban, és már meg is állapodtunk a Napoli vezetőivel. Soma fél évre kölcsönbe kerül az olasz csapathoz, ez idő alatt megismerkedhet a környezettel, a klubbal, és kölcsönös elégedettség esetén életbe lép a szerződésben szereplő ötéves opció. A papírokat a szülőknek is alá kell írni, ezért még nem hivatalos a megállapodás, de ez már csak formalitás. Az egyezség megszületett" – nyilatkozta a Nemzeti Sport Online kérdésére a játékost képviselő Stars and Friends menedzseriroda részéről Vörösbaranyi József.

A menedzser hozzátette, Novothny a Napoli tartalékcsapatához, vagyis Primavera együtteséhez kerül, amelynek szakmai stábja többször is látta már a futballistát, és nagyon ígéretes tehetségnek tartja.

Vörösbaranyi elmondta, a Primavera-csapat éppen a napokban játszott felkészülési meccset az első csapattal, olykor együtt is edz a két gárda, így minden adott ahhoz, hogy Novothny felhívja magára a figyelmet Nápolyban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik