HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2015.12.30 19:17 Frissítve: 2016.01.03 17:11

Németország: Huszti visszatért a Bundesligába – hivatalos!

Ez gyors volt! Egy nappal azután, hogy felreppentek érkezéséről a sajtóhírek, Huszti Szabolcs ma valóban aláírt a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Bundesliga) szereplő Eintracht Frankfurthoz. Bár az 51-szeres magyar válogatott labdarúgót még egy évig szerződés kötötte a kínai Csangcsun Jatajhoz, a Eintracht Frankfurt megvásárolta a játékjogát, és a felek – a sikeres orvosi vizsgálat után – szerdán másfél plusz egy éves megállapodást kötöttek.

HIRDETÉS
Huszti Szabolcs másfél plusz egy éves szerződést kötött az Eintracht Frankfurttal (Fotó: eitracht.de)

 

Huszti Szabolcsnak január 3-án kell jelentkeznie a frankfurti  felkészülésen, amely felméréssel rajtol, hogy aztán másnap Abu-Dzabiba utazzon a keret edzőtáborozni – számolt be róla a játékos ügyeit intéző F-Group menedzseriroda. A frankfurtiak a szezon felénél a 14. helyen állnak a tabellán.

HARMADSZOR A BUNDESLIGÁBAN
 Huszti Szabolcs 2006 és 2009, valamint 2012 és 2014 között 132 mérkőzésen már szerepelt a Bundesligában, és összesen 36 gólt szerzett a Hannover színeiben.
Pályafutását Sümegen kezdte, első profi szerződését a Ferencvárostól kapta, ahonnan – egy soproni kitérő után – 2005-ben a francia Metzhez szerződött. Ezt követte az első hannoveri korszak, majd a szentpétervári Zenit jött a sorban, a második hannoveri korszak után pedig Kínába, a Csangcsun Jatajhoz igazolt.
A magyar válogatott mezét 51 alkalommal húzta magára, 2010 óta viszont egyszer sem.

„Harmadszor igazolok a Bundesligába, ami azért is különleges, mert legutóbb úgy szerződtetett a Hannover, hogy a Zenitben nem voltam alapember, konkrétan a második csapatnál edzettem, amikor visszatértem. Sokan leírtak, de sikerült bizonyítanom. Ezúttal pedig Kínából igazolok Németországba, és bár én tudom, nem szabad legyinteni a kínai bajnokságra – nem véletlen, hogy brazil válogatottak profiskodnak a ligában, ahogy az sem, hogy Luiz Felipe Scolari is az ázsiai országban dolgozik – kevesen gondolták volna, hogy egy Bundesliga-klub velem tervezi megerősíteni a keretét a télen” – nyilatkozta Huszti Szabolcs az F-Group menedzserirodának.

„Jól esik a bizalom, főleg az, hogy a Frankfurt nem vacakolt, mindvégig éreztette velem a vezetőség, hogy számít rám, engem akar. Hozzáteszem, a kínai egyesület is nagyon korrekten állt az ügyhöz, tudomásul vették a csangcsuni vezetők, hogy szeretnék közelebb futballozni a családomhoz és megállapodtak a Frankfurttal. Ugyanolyan motiváltan várom ezt a kihívást, mint a legutóbbi visszatérést, és feldob a helyzet, hogy ismét nagy klubnál futballozhatok, abban a bajnokságban, ahol otthon érzem magam” – tette hozzá az 51-szeres válogatott futballista.

„A profi labdarúgásban pillanatok alatt változik a helyzet,
elég csak a Herthára gondolni, amely az előző idényben a kiesés ellen harcolt, most pedig dobogón van. Az Eintracht nemrég még az Európa-ligában szerepelt, ezúttal viszont aligha lesz nyugodt tavaszunk. Az én igazolásom is azt bizonyítja, hogy előre kell menekülnünk, az offenzív játékban akar fejlődést látni a szakmai stáb. Szerencsére jó állapotban érzem magam, december elsejétől edzésben vagyok. Erőt ad, hogy Armin Veh vezetőedző hisz bennem és szimpatizál velem. Jóllehet, én mindig annak voltam a híve: a pályán kell elérni, hogy kedveljenek és tiszteljenek. Frankfurtban is ezen leszek!” – tette hozzá a szélső.

A 32 éves játékos ügynöke, Filipovics Vladan elmondta, november óta Bundesliga-csapat is érdeklődött, sőt a Premier League-ből is keresték miatta.

„A Frankfurt nem futott tiszteletköröket, nem volt mellébeszélés, időhúzás, jöttek, ajánlatot tettek, majd gyorsan megegyeztek a kínai klubbal is – mutatta be a gyors folyamatot Filipovics. – Armin Veh nagytudású, precíz szakember, aki minden téren szeret meggyőződni arról, hogy jól dönt: még Lothar Matthäust is megkérdezte Husztiról, aki csupa pozitív dolgot mondott korábbi játékosáról. A Frankfurtnak immár minden meccs élethalál kérdés, ezért is akartak egy olyan tapasztalt, több poszton is bevethető karakteres játékost, amilyenből a Bundesligában is hiány van, és aki segítségükre lehet a támadójátékban.”

HUSZTI EDDIGI UTOLSÓ BUNDESLIGA-GÓLJA A FREIBURG ELLEN 2014. MÁJUS 10-ÉN


HUSZTI SZABOLCS NÉGY GÓLPASSZA A WOLFSBURG ELLEN 2012. SZEPTEMBER 2-ÁN
HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.12.04 23:46:15

Légiósok BOBORY BALÁZS

ALAPVONAL. Örülnék, ha Dzsudzsák Balázs egyszer, akár pályafutása végeztével őszintén beszélne döntéseinek miértjéről, az előtte kinyíló vagy éppen bezáruló kapukról, mert ha valamit hiányolok még pályafutásával kapcsolatban, az az, hogy sohasem derült ki, mit miért választott.

2018.11.27 14:40:45

Légiósok nemzetisport.hu

Gráczer Zoltán országszerte bemutató edzéseket tartott, közben ő is leckét kapott nyitottságból, tiszteletből.

2018.11.17 10:03:52

Légiósok SOMOGYI ZSOLT

Mekkora előnyt és hátrányt jelent az ismert és szakmabeli édesapa?

2018.11.14 09:19:17

Légiósok TÓTH ÁDÁM

Azt üzeni válogatottbeli csapattársainak, hogy harcoljanak a hazáért és a címeres mezért.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS