Németország: Huszti visszatért a Bundesligába – hivatalos!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.12.30. 19:17
null
Huszti Szabolcs másfél plusz egy éves szerződést kötött az Eintracht Frankfurttal (Fotó: eitracht.de)
Ez gyors volt! Egy nappal azután, hogy felreppentek érkezéséről a sajtóhírek, Huszti Szabolcs ma valóban aláírt a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Bundesliga) szereplő Eintracht Frankfurthoz. Bár az 51-szeres magyar válogatott labdarúgót még egy évig szerződés kötötte a kínai Csangcsun Jatajhoz, a Eintracht Frankfurt megvásárolta a játékjogát, és a felek – a sikeres orvosi vizsgálat után – szerdán másfél plusz egy éves megállapodást kötöttek.

Huszti Szabolcsnak január 3-án kell jelentkeznie a frankfurti felkészülésen, amely felméréssel rajtol, hogy aztán másnap Abu-Dzabiba utazzon a keret edzőtáborozni – számolt be róla a játékos ügyeit intéző F-Group menedzseriroda. A frankfurtiak a szezon felénél a 14. helyen állnak a tabellán.

HARMADSZOR A BUNDESLIGÁBAN
Huszti Szabolcs 2006 és 2009, valamint 2012 és 2014 között 132 mérkőzésen már szerepelt a Bundesligában, és összesen 36 gólt szerzett a Hannover színeiben.
Pályafutását Sümegen kezdte, első profi szerződését a Ferencvárostól kapta, ahonnan – egy soproni kitérő után – 2005-ben a francia Metzhez szerződött. Ezt követte az első hannoveri korszak, majd a szentpétervári Zenit jött a sorban, a második hannoveri korszak után pedig Kínába, a Csangcsun Jatajhoz igazolt.
A magyar válogatott mezét 51 alkalommal húzta magára, 2010 óta viszont egyszer sem.

„Harmadszor igazolok a Bundesligába, ami azért is különleges, mert legutóbb úgy szerződtetett a Hannover, hogy a Zenitben nem voltam alapember, konkrétan a második csapatnál edzettem, amikor visszatértem. Sokan leírtak, de sikerült bizonyítanom. Ezúttal pedig Kínából igazolok Németországba, és bár én tudom, nem szabad legyinteni a kínai bajnokságra – nem véletlen, hogy brazil válogatottak profiskodnak a ligában, ahogy az sem, hogy Luiz Felipe Scolari is az ázsiai országban dolgozik – kevesen gondolták volna, hogy egy Bundesliga-klub velem tervezi megerősíteni a keretét a télen” – nyilatkozta Huszti Szabolcs az F-Group menedzserirodának.

„Jól esik a bizalom, főleg az, hogy a Frankfurt nem vacakolt, mindvégig éreztette velem a vezetőség, hogy számít rám, engem akar. Hozzáteszem, a kínai egyesület is nagyon korrekten állt az ügyhöz, tudomásul vették a csangcsuni vezetők, hogy szeretnék közelebb futballozni a családomhoz és megállapodtak a Frankfurttal. Ugyanolyan motiváltan várom ezt a kihívást, mint a legutóbbi visszatérést, és feldob a helyzet, hogy ismét nagy klubnál futballozhatok, abban a bajnokságban, ahol otthon érzem magam” – tette hozzá az 51-szeres válogatott futballista.

„A profi labdarúgásban pillanatok alatt változik a helyzet,
elég csak a Herthára gondolni, amely az előző idényben a kiesés ellen harcolt, most pedig dobogón van. Az Eintracht nemrég még az Európa-ligában szerepelt, ezúttal viszont aligha lesz nyugodt tavaszunk. Az én igazolásom is azt bizonyítja, hogy előre kell menekülnünk, az offenzív játékban akar fejlődést látni a szakmai stáb. Szerencsére jó állapotban érzem magam, december elsejétől edzésben vagyok. Erőt ad, hogy Armin Veh vezetőedző hisz bennem és szimpatizál velem. Jóllehet, én mindig annak voltam a híve: a pályán kell elérni, hogy kedveljenek és tiszteljenek. Frankfurtban is ezen leszek!” – tette hozzá a szélső.

A 32 éves játékos ügynöke, Filipovics Vladan elmondta, november óta Bundesliga-csapat is érdeklődött, sőt a Premier League-ből is keresték miatta.

„A Frankfurt nem futott tiszteletköröket, nem volt mellébeszélés, időhúzás, jöttek, ajánlatot tettek, majd gyorsan megegyeztek a kínai klubbal is – mutatta be a gyors folyamatot Filipovics. – Armin Veh nagytudású, precíz szakember, aki minden téren szeret meggyőződni arról, hogy jól dönt: még Lothar Matthäust is megkérdezte Husztiról, aki csupa pozitív dolgot mondott korábbi játékosáról. A Frankfurtnak immár minden meccs élethalál kérdés, ezért is akartak egy olyan tapasztalt, több poszton is bevethető karakteres játékost, amilyenből a Bundesligában is hiány van, és aki segítségükre lehet a támadójátékban.”

HUSZTI EDDIGI UTOLSÓ BUNDESLIGA-GÓLJA A FREIBURG ELLEN 2014. MÁJUS 10-ÉN



HUSZTI SZABOLCS NÉGY GÓLPASSZA A WOLFSBURG ELLEN 2012. SZEPTEMBER 2-ÁN




Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik