HIRDETÉS
HIRDETÉS
TÓTH ÁDÁM 2018.08.08 09:55 Frissítve: 2018.08.08 10:55

Németh Krisztián: Érettebb futballista lettem, amióta elhagytam a Sportingot

Németh Krisztián a Sporting Kansas Cityben folytatja pályafutását.

HIRDETÉS
A Kansas City szakmai stábja reméli, hogy Németh Krisztián (jobbra) ugyanolyan jó teljesítményt nyújt a csapatban, mint három évvel ezelőtt (Fotó: Getty Images)

 

 

Segít a közösség
„Németh Krisztián már ismeri a klubot, sikeres volt velünk, ráadásul tisztában van vele, mit akarunk elérni. Boldogok vagyunk, hogy visszatér hozzánk, a közösségünk pedig segít neki, hogy minél hamarabb visszarázódjon. Közben pedig tovább küzdünk a rájátszásért” - nyilatkozta Peter Vermes, a Sporting KC vezetőedzője. 

Németh Krisztián visszatér egykori sikerei helyszínére.

A New England Revolution csaknem egy év után megvált szélsőjétől, akit a Sporting Kansas City szerzett meg. Az átigazolásról a Sporting KC hivatalos honlapján számolt be: a csere keretében a Kansas Citynél folytatja pályafutását Németh, míg a New England Revolution ellenértékként 350 ezer dollár mellett megkapja a Sporting Kansas City 2020-as első körös választási jogát a játékosbörzén.

„Örülök, hogy ismét a Sportinghoz kerültem, régóta vágytam erre a pillanatra! – mondta a Nemzeti Sport megkeresésére a 29 esztendős magyar szélső. – Két évvel ezelőtt a katari al-Garafát választva új országban próbálhattam ki magam. Csaknem egy éve döntöttem úgy, hogy visszatérek az Egyesült Államokba, és érdekes tapasztalatokkal gazdagodtam a New England Revolutionben. Olyan együttest hagytam el, amelynek színeiben nem játszottam annyit, amennyit szerettem volna, de úgy érzem, mindent beleadtam. A játékstílusom és a klub filozófiája nem illett össze, éppen ezért lesz felemelő a Sportingban futballozni, amelynél már tudom, mi vár rám. Őszinte leszek, nem volt jó érzés két évvel ezelőtt elhagyni Kansast, de annál jobb a viszontlátás!”

Németh Krisztián 2014 decembere és 2016 januárja között játszott jelenlegi csapatában: a 34-szeres magyar válogatott csatár pályafutása legsikeresebb idényét zárta 2015-ben, 33 mérkőzésen összesen 16-szor talált be az ellenfelek kapujába, emellett hét gólpasszal segítette játékostársait.

„Jól ment a játék abban a szezonban, a hosszú távú céljaim között szerepel, hogy ugyanannyi gólt szerezzek a csapatban – folytatta Németh Krisztián. – Beszéltem Peter Vermes vezetőedzővel a szerződtetésem előtt, telefonon. Hiányzott már a klub, egyetlen percig sem tanakodtam, amikor felvetődött, hogy visszatérhetek. Érettebb futballista lettem, amióta elhagytam a Sportingot, de óriási előny, hogy olyan közösségnek lehetek a tagja, amelyhez jó tartozni. Vártam a találkozást Sallói Dániellel, és azt, hogy megéljem az első edzésemet.”

Sallói Dániel nemrégiben elismerősen nyilatkozott Németh Krisztiánról, és bevallotta, arról álmodik, hogy megdöntse honfitársa tízgólos idényét az MLS-ben. A 22 esztendős támadó kiváló formában játszik a mostani szezonban: az összes sorozatot figyelembe véve 23 mérkőzésen kilenc gólnál és hat gólpassznál jár, ám arra valószínűleg ő sem számított, hogy magyar segítséget kaphat álmai beteljesüléshez.

Persze mi már akkor sem leszünk csalódottak, ha honfitársaink egymást segítve rohamozhatják az ellenfelek kapuját a Sporting Kansas City színeiben.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.12.14 12:15:03

Légiósok nemzetisport.hu

Bogdán Ádám a Celtic ellen védhet • Windecker József a PAOK ellen mutatkozhat be.

2018.12.04 23:46:15

Légiósok BOBORY BALÁZS

ALAPVONAL. Örülnék, ha Dzsudzsák Balázs egyszer, akár pályafutása végeztével őszintén beszélne döntéseinek miértjéről, az előtte kinyíló vagy éppen bezáruló kapukról, mert ha valamit hiányolok még pályafutásával kapcsolatban, az az, hogy sohasem derült ki, mit miért választott.

2018.11.27 14:40:45

Légiósok nemzetisport.hu

Gráczer Zoltán országszerte bemutató edzéseket tartott, közben ő is leckét kapott nyitottságból, tiszteletből.

2018.11.17 10:03:52

Légiósok SOMOGYI ZSOLT

Mekkora előnyt és hátrányt jelent az ismert és szakmabeli édesapa?

2018.11.14 09:19:17

Légiósok TÓTH ÁDÁM

Azt üzeni válogatottbeli csapattársainak, hogy harcoljanak a hazáért és a címeres mezért.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS