Nagy Ádám önszorgalomból végzett gyakorlat közben sérült meg

SOMOGYI ZSOLTSOMOGYI ZSOLT
Vágólapra másolva!
2017.04.15. 08:17
Az utolsó lövés nem kellett volna, de az olasz élvonalbeli Bologna labdarúgója, a csapta edzésén megsérülő Nagy Ádám előrenéz és a visszatérésre készül. Az első hírekkel ellentétben – melyek arról szóltak, hogy vége a szezonjának – még ebben az idényben.


Nagy Ádám pluszmunka közben sérült meg (Fotó: gazzetta.it)
Nagy Ádám pluszmunka közben sérült meg (Fotó: gazzetta.it)

A diagnózis: combizomszakadás Az első hírek arról szóltak, hogy vége Nagy Ádám szezonjának.

„Remélem, nincs ekkora bajmondta a Nemzeti Sportnak a Bologna 21 éves játékosa.A szerda délutáni edzés után kint maradtam még kapura lőni. Éreztem, hogy kezd elég lenni, de még egyet belerúgtam a labdába – na, azt nem kellett volna. Feszítő, szúró érzés nyilallt a combomba, de nem tudtam, hogyan fogalmazzam meg, mit is érzek, amikor kérdezték, mi a baj, mert korábban nem volt ilyen jellegű sérülésem. Reménykedtem, hogy sima görcs okozza a fájdalmat."

A csütörtök délelőtti ultrahangos vizsgálat mutatta ki az izomszakadást, az első szakvélemények szerint hathetes kihagyásra számíthat a 16-szoros magyar válogatott játékos.

„Optimista vagyok. Abban bízom, hogy négy hét múlva ismét a pályán lehetek– mondta Nagy. Az biztos, hogy minden orvosi tanácsot betartok, követem az utasításokat, vagyis mindent megteszek a minél előbbi gyógyulásért. Kétségem sincs afelől, hogy a legjobb kezekben leszek. Az edzőközpontunktól nem messze rehabilitációs intézet működik, néhány napja a portugál válogatott Nanit kezelték ott, vagyis elismert sportegészségügyi központ. Itt minden adva van a minőségi rehabilitációs munkához."

Nagy Ádám hozzátette, az első hét-tíz nap abból a szempontból fontos, hogy a sérült izom miként reagál a gyógykezelésre. Naponta kétszer két órában lézeres, ultrahangos, elektromos kezeléseket kap a játékos, miközben jegelik is a sérült területet. Később fokozatosan egyre többet mozoghat majd, ügyelve arra, hogy a most megsérült izom fokozatosan kapjon egyre nagyobb terhelést.

S miközben Nagy Ádám a rá váró gyógykezelésről beszélt, szinte látni lehetett a mosolyt az arcán, tisztán hallhatóan jókedve volt – ami talán furcsa két nappal a sérülését követően.

„Amikor megkaptam a diagnózist, rosszkedvem volt, letörtem– mondta erre Nagy Ádám.Ám megpróbáltam gyorsan túllépni rajta, megfelelő lelkiállapot nélkül szerintem nehezebb meggyógyulni. Ma már tudok mosolyogni! Meglehet, a tavaly nyári Európa-bajnokság óta eltelt időben keveset pihentem, más intenzitású közegbe, bajnokságba csöppentem, talán azt jelezte a szervezetem, hogy pihenésre van szükségem. Meglehet, nincs igazam, de megpróbálom így kezelni ezt a helyzetet, tudom, hogy sokkal súlyosabb sérülések is történnek a sport világában, arra összpontosítok, hogy minél előbb visszatérhessek. Nem emésztem magam azon, milyen balszerencsés vagyok, nem keresem a választ, miért sérültem meg. A szezon végén válogatott meccs vár ránk, én pedig ott akarok lenni, már csak ezért is lenne fontos, hogy minél hamarabb felépüljek. Rajtam nem múlik, az biztos."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik