Most kell vagy nem kell? Gera ügyében tovább tart a kötélHughes-ás

Vágólapra másolva!
2011.04.06. 08:50
null
Gera Zoltánt itt éppen lecseréli Hughes, mostanában azonban a kispadra sem ülteti (Fotó: Action Images)
Címkék
Mark Hughes menedzser a Fulham Chronicle című lapnak elmondta, továbbra sem tett le arról, hogy maradásra bírja csapata magyar válogatott futballistáját, Gera Zoltánt. Kicsit úgy tűnik, a szakember a bolondját járatja a támadóval, akit azt követően sem nevezett a Blackpool elleni bajnokira, hogy két gólt szerzett a hollandok ellen Amszterdamban.

Mark Hughes, a Fulham menedzsere elmondta, a válogatott meccsek előtt beszélt Gera Zoltánnal, és közölte vele, hogy továbbra is azt szeretné, ha meghosszabbítaná nyáron lejáró szerződését.

„Volt egy beszélgetésünk Zolival, úgy érzem, megértett engem, én továbbra is azt szeretném, hogy a Fulham játékosa maradjon" – fogalmazott a Fulham Chronicle-nak a menedzser, aki arról is beszélt, hogy Gerára túl nagy hatást gyakorol ügynöke, Filipovics Vladan.

„Az ügynöke túlságosan is befolyásolja őt, nem hagyja, hogy önállóan döntsön. Nagyon csalódott lennék, ha nem sikerülne maradásra bírni" – mondta Hughes.

Az F-Group menedzseriroda vezetője a Nemzeti Sport Online kérdésére reagált a szakember szavaira.

„Ezen csak nevetni tudok. Mindenki láthatja, mi a helyzet. Gera az utóbbi időben még a kispadon sem kapott helyet a Fulhamben, azt követően sem, hogy két gólt szerzett a válogatottban. Zoli nem egy kisgyerek, aki beéri ígéretekkel, ő egy harminckét éves válogatott játékos, aki futballozni szeretne. Az pedig nem az én döntésemen múlik, hogy hol fog játszani. Nekem is az a fontos, hogy Gera elégedett legyen, márpedig most nem az. Persze, mindig könnyű a játékosügynököket hibáztatni”– fogalmazott Filipovics, aki a támadó lehetséges jövőjéről is beszélt.

„Gera a hollandok ellen szerzett két góljával bizonyította, nagyszerű játékos, hiszen annak ellenére volt képes erre a teljesítményre, hogy a klubjában nem kap lehetőséget. A jövőről annyit mondhatok, amit néhány napja a Fulham vezetőinek is elmondtam, jelen állás szerint Zoli nem hosszabbít szerződést, és a nyáron távozni fog. Kész az új kihívásokra, akár az országváltásra is. Vannak érdeklődők, az én dolgom most az, hogy ajánlatokat hozzak, neki pedig ki kell választania a legmegfelelőbbet" – tette hozzá a játékosügynök.

A helyzet tehát egyértelmű, kár, hogy Mark Hughes túlbonyolítja – a közvélemény számára azt mutatja, ragaszkodik a szurkolók kedvencéhez, miközben Gera hiába csinál bármit (rúg például két gólt a vb-ezüstérmes hollandoknak), nem kap lehetőséget. Lehet, hogy a Fulham drukkereit meg tudja téveszteni a szakvezető, de Gerzsont aligha...

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik