MLS: Nikolics végig a pályán volt, Stieber gyors gólt lőtt – videó

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.04.29. 00:25
Az észak-amerikai profi labdarúgó-bajnokság (MLS) szombati játéknapján a Stieber Zoltánt is foglalkoztató DC United a Philadelphia Unionhoz látogatott és szenvedett vereséget – a vendégek első gólját a magyar válogatott szélső szerezte –, míg a Nikolics Nemanjával felálló Chicago Fire a Toronto otthonában végzett döntetlenre, és ő is végigjátszotta csapata mérkőzését. Németh Krisztián együttese, a New England Revolution pedig 1–0-ra nyert Sallói Dániel és a Sporting KC ellen.

A DC United a Philadelphia ellen Stieber Zoltán hetedik percben szerzett góljával került előnybe – a szélső azt követően talált be egy gyors támadásból, hogy a vendégek labdát szereztek az ellenfél térfelén. A Union még az első félidőben egyenlíteni tudott, a második félidőben pedig tovább fokozódtak az izgalmak.

Kezdődött azzal, hogy a hazaiak negyedóra játék után megszerezték a vezetést, aztán egy kettős csere után hamar egyenlített a DC, ráadásul Stieber adta a gólpasszt a két perccel korábban beálló Darren Mattocksnak.

Alig telt el azonban újabb két perc, a Union újra megszerezte a vezetést, és ezt már meg is tartotta, 3–2-re győzni tudott.

STIEBER GÓLJA

Nikolicsék meccsén sem volt hiány izgalmakban. A Toronto ugyanis már a 22. percben kétgólos előnyben volt, majd a Chicago a 38. percben közel került a szépítéshez, de Bastian Schweinsteiger elhibázta a megítélt büntetőt.

A német világbajnok a második félidőben azonban jóvá tett valamennyit a hibájából, amikor előbb szépített, majd a ráadásban, a 94. percben gólpasszt adott Alan Gordonnak, így végül is hozzájárult csapata pontmentéséhez.

Mind Stieber, mind Nikolics végigjátszotta együttese mérkőzését.

Az 1–0-s hazai győzelemmel záruló New England–Sporting KC meccsen a vendégeknél Sallói Dániel kezdő volt, a 82. percben cserélték le, míg hazai oldalon Németh Krisztián a 72. percben állt be csereként, amikor már vezetett a Revolution.

MLS
ALAPSZAKASZ
Toronto FC–Chicago Fire 2–2
(Osorio 8., V. Vázquez 22., ill. Schweinsteiger 69., Gordon 94.)
Chicago Fire: Nikolics Nemanja végigjátszotta a mérkőzést.
Philadelphia Union–DC United 3–2 (Ilson 37., Sapong 60., Dockal 72., ill. Stieber 7., Mattocks 70.)
D.C.: Stieber Zoltán végigjátszotta a mérkőzést, a gólja mellett gólpassszt is jegyzett.
New England Revolution–Sporting Kansas City 1–0 (Bunbury 44.)
New England: Németh Krisztián csereként állt be a 72. percben.
Sporting KC: Sallói Dániel kezdő volt, a 82. percben lecserélték.
TOVÁBBI EREDMÉNYEK
Vancouver Whitecaps–Real Salt Lake 2–0
Atlanta United–Montreal Impact 4–1
Toronto FC–Chicago Fire 2–2
Columbus Crew–San Jose Earthquakes 2–1
New England Revolution–Sporting Kansas City 1–0
Minnesota United–Houston Dynamo 2–1
Los Angeles Galaxy–New York Red Bulls 2–3

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik