MLS: Nikolics megint duplázott, vezeti a góllövőlistát! – videó

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.05.18. 07:20
Az észak-amerikai profi profi labdarúgóliga (MLS) szerdai játéknapján Nikolics Nemanja két gólt szerzett a Chicago Fire színeiben, amely hazai pályán 3–0-ra legyőzte a Nyugati főcsoportban utolsó helyen álló Colorado Rapids együttesét. A magyar válogatott támadó 11 bajnokin 10 gólnál jár új klubjában, s vezeti a góllövőlistát. A szezonban harmadszor duplázott.

A 29 esztendős támadó – aki a télen a lengyel Legia Warszawától szerződött az Egyesült Államokba – sorozatban negyedik bajnoki mérkőzésén szerzett legalább egy gólt. Legutóbbi négy MLS-meccsén hatszor volt eredményes. A ligában Nikolics 11 találkozón 10 gólt szerzett, ezzel vezeti a góllövőlistát a nyolc találatnál járó, mexikói Erick Torres előtt (Houston Dynamo).

Nikolics ezúttal Tim Howard, a Manchester United és az Everton korábbi amerikai válogatott kiválóságának kapuját vette be kétszer.

Sallói Dániel a 89. percben csereként állt be a Sporting Kansas Citybe, amely odahaza Gerso Fernando mesterhármasával 3–0-ra nyert a Seattle Sounders ellen.

Nikolics első gólja:


Nikolics második gólja:

„A legfontosabb, hogy a csapat kifejezetten jól játszott. A társaim fantasztikusan dolgoznak, ha jó helyen vagyok, nincs nehéz feladatom befejezni a támadásokat. Gyorsan beilleszkedtem. Nem elsődleges célom, hogy gólkirály legyek, csak szeretném jól végezni a dolgom. Persze minden csatár szeretne minél több meccsen betalálni és gólkirály lenni. Túl korai még erről beszélni, elégedett vagyok a játékommal és az együttes teljesítményével is, meg kell tartanunk a jó formánkat” – nyilatkozta Nikolics Nemanja a találkozó után.

A magyar csatárt megkérdezték, meglepte-e, hogy ilyen gólerősen kezdett az MLS-ben.

„Nem. És magát? – viccelődött Nikolics. – Egy csatárnak az a legfontosabb, hogy a csapat jól játsszon. Szükségem van a mögöttem játszókra, hogy jó labdákat adjanak és gólokat szerezhessek, mint ma. Ezért szerződtetett a klub.”


Nikolics nyilatkozata:

„Pontosan tudtuk, kit hozunk ide, amikor Nikolicsot szerződtettük – így Veljko Paunovics, a Chicago trénere. – Hihetetlen érzéke van a gólszerzéshez, ráadásul a hozzáállása is példás, nagy segítség a csapatnak, ezt várjuk el minden játékosunktól.”

MLS, ALAPSZAKASZ

Philadelphia Union–Houston Dynamo 2–0
Chicago Fire–Colorado Rapids 3–0
Sporting Kansas City–Seattle Sounders 3–0
Real Salt Lake–New York City 2–1
San Jose Earthquakes–Orlando City 1–1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik