MLS: négy meccs, öt gól – Nikolics duplázott, Ibra 20 gólnál

Vágólapra másolva!
2019.08.18. 07:15
null
Nikolics és Frankowski (11) összjátékából szerzett vezetést a Chicago (Fotó: Chicago Fire)
Az észak-amerikai profi labdarúgó-bajnokság (MLS) legutóbbi játéknapján a Chicago Fire Nikolics Nemanja két góljával 2–0-ra győzött a Philadelphia Union ellen, a 27-szeres magyar válogatott csatár sorozatban a negyedik meccsén talált be, a négy meccsen öt gólt szerzett. A svéd Zlatan Ibrahimovic pedig egymás után másodszor duplázott a Los Angeles Galaxyban, így a 21. bajnoki meccsén immár 20 gólnál jár ebben az idényben.

Érdekes idényt produkál az észak-amerikai profi ligában Nikolics Nemanja, a Chicago Fire csatára, aki áprilisban egymás után három bajnokin is betalált, majd a következő három hónapban összesen lőtt három gólt a bajnokságban, viszont most ismét nagy sorozatot produkál. Szombaton a negyedik meccsét játszotta ebben a hónapban, és az ötödik gólját is megszerezte, tekintve, hogy a Philadelphia ellen az ő két találatával győzött 2–0-ra a Chicago.

Nikolics a 38. percben a lengyel válogatott Przemyslaw Frankowski jobb oldali beadására érkezett a rövid saroknál, lehagyta védőjét, majd a kivetődő kapust megelőzve a kapu bal oldalába lőtt. A szünet előtt pedig magabiztosan értékesített egy 11-est (tökéletesen helyezett a jobb alsó sarokba). A Chicago annak ellenére nyert 2–0-ra, hogy Nicolas Gaitánt a 45. percben kiállította a játékvezető.

A Chicago Fire–Philadelphia Union mérkőzés összefoglalója

Nikolics jó sorozatának köszönhetően a Chicago a legutóbbi négy bajnokijából a harmadik győzelmét aratta, ez eben az idényben először fordult elő a csapattal. Az év végi távozását korábban bejelentő Nikolics 25 bajnokin 11 gólnál jár ebben az évadban. A szombati játéknapon a három magyart foglalkoztató Sporting Kansas City is pályára lépett, de a Baráth Botond, Németh Krisztián, Sallói Dániel hármasból csak utóbbi játszott, csereként a San Jose ellen 2–1-re megnyert mérkőzésen.

Nikolicshoz hasonlóan a Los Angeles Galaxy svéd klasszisa, Zlatan Ibrahimovic is folytatta jó sorozatát, egymás után a második bajnokiján szerzett két gólt (a másodikat 11-esből), de a Seattle-lel így is 2–2-es döntetlenre végzett csapata, amely már a 6. perctől emberhátrányban játszott Daniel Steres kiállítását követően. Ibra 21 bajnokin 20 gólnál jár ebben az idényben.

A Los Angeles Galaxy–Seattle Sounders mérkőzés összefoglalója

MLS
ALAPSZAKASZ
Chicago Fire–Philadelphia Union 2–0
Chicago Fire: Nikolics Nemanja kezdő volt, a 38. és a 45. percben is gólt szerzett – a másodikat 11-esből, a 77. percben lecserélték.
Sporting Kansas City–San Jose Earthquakes 2–1
Sporting KC: Sallói Dániel az 56. percben állt be csereként, Németh Krisztián a kispadon ült, Baráth Botondot nem nevezték.

TOVÁBBI EREDMÉNYEK

A jegyzőkönyvek és a tabella a képre kattintva érhető el!
A jegyzőkönyvek és a tabella a képre kattintva érhető el!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik